Koplopers maken geen fout in damcompetitie

Algemeen

WINTERSWIJK - In de Winterswijkse damcompetitie wisten de koplopers wederom te winnen.

Koploper Erik ten Hagen (wit) maakte zijn favorietenrol waar tegen Paul Hageman. Ondanks het niveauverschil op papier, schuwde Paul de aanval niet. Dit was echter toch iets te gewaagd, want Paul kwam in een opsluiting terecht, waar Erik van kon van profiteren door een combinatie in de stand te brengen (2-0).

Om in het spoor te blijven van Erik moest Wim Sonderen (zwart) dus zien te winnen van de altijd lastig bespeelbare Wim Bennink. In deze partij ontstond er klassiek spel, waarbij Wim Sonderen positioneel beter kwam te staan. Door dit voordeel kon Wim Sonderen doorbreken naar dam, waarna er een overmacht eindspel ontstond. Wim Bennink probeerde het wel, maar de partij werd door Wim Sonderen zorgvuldig omgezet tot winst (0-2).

Om aansluiting te vinden met de bovenste plaatsen/top moesten Thomas Esselink (wit) en Erik Oonk wel zien te winnen. De partij leek echter in remise te gaan eindigen, maar mede door tijdsnood maakte Thomas een fout, waardoor er een gewonnen 3 om 1 eindspel op het bord kwam en Erik de 3e plek overneemt (0-2).

De partij tussen middenmoters Zeeg Jongkoen (wit) en Jan Elgershuizen was een positionele strijd, waarbij Zeeg lastig spel kreeg, omdat hij werd opgesloten op zijn korte vleugel. Jan won daardoor uiteindelijk de partij, maar had daarbij wel het geluk dat Zeeg een aantal remisemogelijkheden had gemist (0-2).

Erik ten Hagen en Wim Sonderen blijven winnen en hebben daardoor alles nog in eigen hand. Het is wachten op een misstap van één van beide. Beiden moeten nog eenmaal tegen elkaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant