Tweede basiscursus genealogie

Algemeen

ACHTERHOEK - Wegens grote belangstelling start op zaterdag 18 maart bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een tweede basiscursus genealogie.

De cursus geeft uitleg over de eerste bronnen die men bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals de bevolkingsregisters, de burgerlijke stand en de kerkelijke doop- trouw- en begraafboeken. Daarnaast behandelt de cursus de geschiedenis van de bevolkingsregistratie en leert men zoeken naar gegevens op internet en in archieven.

De cursus is op de zaterdagen 18, 25 maart en 1 en 8 april van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Achterhoek en Liemers krijgen 2,50 euro korting. De cursus, die alleen doorgaat bij voldoende belangstelling, vindt plaats bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. Opgave: voor 10 maart via info@ecal.nu of 0314-787078. Deelname is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant