Aandacht voor de wedstrijden, ook bij het publiek. Foto: PR
Aandacht voor de wedstrijden, ook bij het publiek. Foto: PR

Winterswijkse scholen plaatsen zich knap voor Gelderse damfinale

Algemeen

WINTERSWIJK - Damvereniging WDV Winterswijk was op zaterdag 28 januari organisator van één van de drie halve finales schooldammen van Gelderland.

Het toernooi werd gehouden in zaal De Eendracht in Meddo. Voor deze halve finale wisten vijf Winterswijkse schoolteams zich te plaatsen, twee teams van OBS Kotten, twee teams van OBS 't Waliën en een team van de AZC-school. Voorafgaand was duidelijk dat scholen bij de beste zes teams moesten eindigen om zich te kwalificeren voor de Gelderse finale. Al snel werd duidelijk dat de twee deelnemende teams van de Eben-Haëzerschool uit Bennekom zouden gaan strijden om de titel. Daaronder lag het niveau echter dicht bij elkaar en kon iedereen van elkaar winnen.

Voor de AZC-school zat plaatsing voor de finale er deze zaterdag niet in, het team eindigde onderin. Wel heeft het AZC team haar huid duur verkocht en behaalde 3 wedstrijdpunten.

De overige Winterswijkse scholen hadden de laatste speelronde nog kans om zich te plaatsen. Het tweede team van 't Waliën moest dan de laatste wedstrijd winnen, maar trof echter een van de titelfavorieten en verloor haar wedstrijd met 7-1. 't Waliën 2 werd hierdoor tiende. Het tweede team van Kotten moest ook winnen en trof de laatste ronde het eerste team van 't Waliën dat waarschijnlijk voldoende had aan een gelijkspel. Deze wedstrijd werd heel spannend, waarbij Kotten 2 met 6-2 leek te gaan winnen, maar 't Waliën sleepte er nog net een gelijkspel uit waarna het tweede team van Kotten achtste werd. Het eerste team van 't Waliën behaalde de vijfde plaats. Het eerste team van Kotten was al zo goed als zeker geplaatst, maar had ook nog kans op eremetaal. Kotten won haar laatste wedstrijd en werd daardoor met een derde plaats best of the rest.

De teams van Kotten en 't Waliën spelen op zaterdag 11 februari de finale van Gelderland in Almen.

Voor de overige basisschoolleerlingen in Winterswijk is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan het persoonlijk schooldamkampioenschap, dat gehouden wordt op zaterdagmiddag 18 februari 2017 bij eetcafé BijHillen aan de Misterweg 77.

Opgeven hiervoor kan nog tot uiterlijk 11 februari bij de secretaris van de Winterswijkse damvereniging, per e-mail of telefonisch.


franktenhagen@hotmail.com
Tel: 06 20587924

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant