Basiscursus genealogie

Algemeen

DOETINCHEM - Bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers gaat op vrijdag 17 maart de basiscursus genealogie van start. De cursus wordt op vier vrijdagmiddagen aangeboden.

De cursus geeft uitleg over de eerste bronnen die men bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals de bevolkingsregisters, de burgerlijke stand en de kerkelijke doop- trouw- en begraafboeken. Daarnaast behandelt de cursus de geschiedenis van de bevolkingsregistratie en leert de deelnemer zoeken naar gegevens op internet en in archieven. De basiscursus genealogie wordt gegeven op de vrijdagen 17, 24 en 31 maart en op 7 april van 13.30 tot 16.00 uur. Opgeven voor de cursus is mogelijk tot 10 maart, telefonisch of via e-mail.

Bij voldoende deelname gaat de cursus door, de ingeschreven cursisten ontvangen een bevestiging. De basiscursus wordt aangeboden bij Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 't Brewinc, IJsselkade 13, Doetinchem.

Deelnemers betalen 25,00 euro, cursusmateriaal en koffie of thee inbegrepen. Leden van van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Achterhoek en Liemers betalen 22,50 euro. De cursussen worden gegeven in samenwerking met de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV).


info@ecal.nu of tel: 0314-787078

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant