Mark ten pas en Ronnie Steijlen in actie. Foto: PR
Mark ten pas en Ronnie Steijlen in actie. Foto: PR

Team 3 van BC 't Pluumke '67 neemt twee punten mee uit Silvolde

Algemeen


WINTERSWIJK - Team 3 van BC 't Pluumke '67 speelde op zondag 15 januari een uitwedstrijd tegen het eerste team van badmintonvereniging Spees Sjuttel uit Silvolde.

De heren Mark ten Pas en Ronnie Steijlen beten het spits af. Eerste heer Mark verloor zijn partij in twee games. Nadat hij in de thuiswedstrijd de winst wist te pakken na een lange, spannende partij zat het er dit keer helaas niet in. Hij kwam niet in z'n spel en had moeite om zijn ritme te vinden. Ronnie wist wel een punt binnen te slepen door een mooie overwinning in zijn partij na een aantal spannende momenten. Eerste dame Geertje Tonnaer trok aan het kortste eind. Er waren een aantal kleine kansjes, maar haar tegenstander wist een terechte overwinning binnen te halen. Tweede dame Erenda Kruisselbrink verloor nipt van haar opponent. Gedurende de hele partij ging het gelijk op. Op de beslissende momenten kon zij echter niet doorpakken waardoor het punt naar de tegenstander ging.

De heren van BC 't Pluumke '67 wisten overtuigend de winst te pakken in de dubbelpartij. Na een sterke en overtuigende eerste game was het in de tweede game nog wel spannend, maar de overwinning in de herendubbelpartij kwam niet in gevaar. De dames begonnen zwak aan de damesdubbelpartij. In de tweede game kwamen de Winterswijkse dames beter in hun spel. Dit had veel lange rally's tot gevolg, echter eindigde de wedstrijd niet in een overwinning.
Bij de gemend dubbels werden de laatste twee punten vergeven. Beide partijen eindigden in een overwinning voor de badmintonners uit Silvolde. Geertje en Mark begonnen sterk aan hun partij. De eerste game werd gewonnen. Hierna zakte het niveau bij de Winterswijkers.

De twee volgende spannende games gingen verloren. Geertje en Mark ondervonden de nodige hinder van de snelle shuttles. Ook Erenda en Ronnie lieten de punten aan de tegenstanders. Mede door een lichte blessure van Ronnie kon het koppel niet voluit spelen, waardoor de badmintonners uit Silvolde het laatste punt binnensleepten. Met twee punten voor team 3 van BC 't Pluumke '67 vertrokken de spelers weer richting Winterswijk.

De overige uitslagen zijn: Thuve 1 – 't Pluumke'67 6-2, Lbc 3 – 't Pluumke'67 4 5-3, Seepaerd J1 – 't Pluumke'67 J1 0-8.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant