Verlies en winst voor HCW

Algemeen

WINTERSWIJK - Er kwamen in het tweede weekend van januari een aantal teams van HCW in actie.

Bij de HCW jeugd werden de volgende wedstrijden afgewerkt: De E1 speelde in Groenlo tegen Grol E1. In deze wedstrijd maakte Bente haar debuut. Het tempo zat er vanaf het begin van de wedstrijd goed in. Van beide kanten waren er veel schoten op doel, maar pas halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt voor HCW. Grol maakte vrijwel direct gelijk. Drie seconden voor het rustsignaal wist HCW opnieuw op voorsprong te komen. Ruststand 1-2. In de tweede helft scoorde Grol direct de gelijkmaker. De twee teams waren goed tegen elkaar opgewassen, wat een spannende wedstrijd opleverde. Helaas scoorde Grol in de eindzoemer het laatste beslissende doelpunt, waardoor HCW nipt met 4-3 verloor.

HCW D1 moest aantreden tegen Pacelli, het team reed al heel vroeg in de kou naar Zieuwent. Ook in de kleedkamers was het erg koud en het duurde dan ook even voor HCW D1 op gang kwam. Bij de rust stond het Winterswijkse team met 13- 5 achter, vooral ook omdat de bal vaak verkeerd afgespeeld werd en Pacelli een break-out kon maken. De tweede helft werd er beter gespeeld en zijn er ook meer doelpunten gemaakt. Helaas werd er wel verloren met 23-13.

HCW D2-jeugd speelde tegen AES Arnhem. Tijn maakte het eerste doelpunt, maar daarna kwamen de tegenstanders met 4-1 voor. Toen Beau wilde scoren werd hij aan zijn arm getrokken en HCW kreeg een penalty. Beau wisselde voor Sem en ja hoor, Sem scoorde. Meteen kwam Sem terug en wisselde weer voor Beau. Het stond 7-6 voor HCW in de rust. Sommigen waren best zenuwachtig want 7-6 is behoorlijk dichtbij elkaar. Maar met de adviezen van Petra en Raymond lukte het de D2 om terug te vechten en al gauw kwamen de doelpunten, uiteindelijk trok HCW aan het langst eind, uitslag: 12-20.

De C-meiden van HCW kwamen uit tegen Reehorst. Na een uur rijden kwam het meidenteam aan in Ede en kon de wedstrijd beginnen. Reehorst mocht beginnen met aanvallen. De meiden van HCW hadden een beetje moeite met starten. De ruststand was 11-2 voor Reehorst. Aan het begin van de 2e helft gooide Fuyun een hele mooie bal in de goal maar de scheidsrechter zat niet op te letten en helaas telde het doelpunt niet. Toen HCW een break out tegen kreeg probeerde Marlena de aanvaller te verdedigen maar ze kreeg een gele kaart. Ook Quinty kreeg een tijdje later een gele kaart. De eindstand was 18-5. De meiden zijn met een opgeheven hoofd naar huis gegaan.

HCW C-Jongens verloren hun wedstrijd tegen Quintus, de eindstand was 28-8.

HCW Heren 1 speelde een spannende wedstrijd die verloren ging met 21-18.