De AED wordt overhandigd aan Geert ten Dolle. Foto: PR
De AED wordt overhandigd aan Geert ten Dolle. Foto: PR

AED-apparaat voor Eendracht Meddo

Algemeen

MEDDO - Tijdens de lesavond op 1 december in verenigingsgebouw De Eendracht in Meddo werd door de EHBO vereniging Meddo een AED-apparaat overhandigd aan uitbater Geert ten Dolle.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Dit AED aparaat komt in het gebouw te hangen en bij evenementen waarbij de EHBO vereniging aanwezig is, meegenomen naar het evenement. Hiermee komt het aantal AED-apparaten in Meddo op vier: bij Sportclub Meddo aan de Eibergseweg, bij Café Spiekerman aan de Goorweg, Verenigingsgebouw De Eendracht aan de Geldereschweg en bij Roetendael aan de Goorweg. De eerste drie AED's zijn alleen tijdens openingstijden te bereiken. Bij Roetendael is de AED 24 uur per dag bereikbaar.

De AED bij De Eendracht is de tweede AED die door de EHBO vereniging beschikbaar is gesteld. Eerder werd Café Spiekerman al voorzien. De EHBO-vereniging is voornemens in januari een nieuwe cursus te starten. Afhankelijk van de interesse van de mensen die zich opgeven zal nog een keuze gemaakt worden of dit een AED/reanimatiecursus wordt of een volledige EHBO-cursus.Na de cursus weten de deelnemers so wie so hoe ze een AED moeten gebruiken en hoe ze moeten reanimeren. Opgave is mogelijk bij voorzitter Elise Schurink telefoon 0543-569361 of secretaris Peter Zieverink telefoon 0543-569694.


www.ehbomeddo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant