Darters doen het goed

Algemeen

WINTERSWIJK - Het seizoen 2016-2017 is bijna halverwege en de Winterswijkse teams doen het erg goed.

Waar het darten in Winterswijk zich een paar jaar geleden nog in de kantlijn en in verschillende 'wilde' bonden afspeelde, spelen er nu verschillende teams mee in de NDB. De Winterswijkse teams spelen mee in de Dart Vereniging Oost, het oostelijke gewest van de Nederlandse Darts Bond.

De Stam DVO 1 speelt nog volop mee om het kampioenschap in de eerste divisie, de Stam DVO 2 staat bovenaan in de 3de divisie, en de Stam DVO 3 strijdt met de Boemel 1 om het kampioenschap van de vierde divisie.

12 december speelt de Stam DVO 1 thuis tegen team Jackpot 2 (Groenlo). De beide teams staan gedeeld derde op drie punten achterstand van de nr. twee: B2Yips uit Hengelo (Ov), en vier punten achter de nr. 1, Triple Phenix uit Enschede.
Dezelfde avond speelt in de 3de divisie kampioenskandidaat de Stam DVO 2 uit in Diepenheim tegen M.O.N.A.T.N.
De Stam DVO 4 speelt thuis tegen de KaBoeMel; ook uit Winterswijk, om een klassering in de middenmoot van de 4de divisie.
De Stam DVO 3 speelt uit tegen kampioensconcurrent De Boemel 1 in de 4de divisie.

In februari/maart slaan een aantal spelers uit Winterswijk (die normaal gesproken uit komen voor verschillende teams) de handen ineen. Twee teams zijn ingeschreven voor de kwalificatie voor de Superleague Nederland. Spelers voor de twee teams die voor de Superleague zijn ingeschreven spelen in alle divisies en bij bijvoorbeeld De Stam 1, De Boemel 1, Jackpot700-1 (Groenlo) en de Lefgozers (Haaksbergen).
Wanneer dit unieke experiment slaagt, speelt er een Winterswijks team in de (semi-) profklasse, vergelijkbaar met de Jupilerleague van het voetballen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant