Augustin Saouadogo laat na dampunt(en) te pakken

Algemeen

WINTERSWIJK - Mede vanwege bondscompetitiewedstrijden stonden er deze week slechts drie partijen op het programma voor de Winterswijkse damcompetitie.

Paul Hageman (zwart) had tegen Wim Sonderen niet zijn dag. Vroeg in de partij maakte hij een fout, waardoor Wim op voorsprong kwam. De overgebleven stand was lastig, waardoor de voorsprong nog groter werd. Paul probeerde het nog wel, maar was daarna kansloos tegen de ervaren Wim Sonderen.

Thomas Esselink (Wit) schuwde de aanval niet en maakte er een complexe partij van tegen titelfavoriet Erik ten Hagen. De complexe stand was waarschijnlijk ook mede oorzaak dat Thomas in het middenspel op één schijf achterstand kwam. Thomas liet een ruil bewust toe, maar overzag dat daarna een combinatie dreigde, waardoor hij schijfverlies moest toestaan. Dit voordeel was aan Erik wel besteedt en speelde het vakkundig uit.

Frank ten Hagen (Wit) had het in zijn partij lastig tegen de simpel, maar aanvallend spelende Augustin Saouadogo. Nadat Frank de voorpost van Augustin had weggewerkt leek de partij in remise te eindigen met nog steeds betere kansen voor Augustin. Augustin nam vervolgens echter een verkeerde afruil, waardoor hij niet kon voorkomen dat Frank op 2 schijven voorsprong kwam en daarmee ook de partij won.

Door de onverdiende winst blijft Frank, samen met Wim Sonderen en Erik Oonk nog in het spoor van koploper Erik ten Hagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant