Afbeelding

WDV wint van topper

Algemeen

WINTERSWIJK - Het eerste damteam van WDV moest het opnemen tegen Doetinchem. Doetinchem had alle wedstrijden nog gewonnen, dus werd er een lastige wedstrijd verwacht.

WDV kwam op achterstand door een verliespartij van Thomas Esselink. In het middenspel werd Thomas verrast door een rondslag naar dam. Thomas kon de dam wel afnemen, maar met twee schijven achterstand was niks meer te halen.
Kees Spruijt won, nog vroeger dan de laatste keer, al binnen tien zetten een schijf. Kees moest nog wel opletten, omdat hij er een voorpost aan overhield, maar bleef positioneel beter staan en won uiteindelijk relatief eenvoudig.
Jan Elgershuizen verkreeg een goede stand door het centrum in handen te nemen. Jan wist door het centrum door te breken naar dam. Zijn tegenstander wist echter ook ten koste van een schijf naar dam te komen. Hoewel de stand de moeite waard leek om door te spelen (Jan zou snel een tweede dam halen), zag hij geen winstmogelijkheden meer en accepteerde remise.
Erik ten Hagen kreeg een voordelige klassieke stand op het bord. Zijn tegenstander wist niet een goede verdediging te vinden, waarna Erik middels een ruil naar dam wist door te breken. Het eindspel werd hierna eenvoudig gewonnen waardoor WDV op voorsprong kwam.
De tegenstander van Wim Bennink combineerde naar dam. Wim kwam na het afnemen van de dam één schijf achter, maar kon een vooruitgeschoven schijf veroveren. Hierna kwam Wim zeer goed te staan en leek op weg om de wedstrijd voor WDV te beslissen. Zijn tegenstander wist echter nog te ontsnappen door met een dubbele schijfoffer dam te halen en een 3-om-1 eindspel er uit te slepen.
Henk Sonderen bracht zijn tegenstander in een lastige positie in het middenspel. Echt voordeel kon Henk er echter niet uit halen. Hoewel de partij van beide kanten gewaagd bleef, werd het evenwicht niet verbroken. Henk stelde met zijn remise de winst voor WDV veilig.
Door de 7-5 overwinning houdt WDV de aansluit met de subtop en staat op de vijfde plek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant