Afbeelding

Nipt verlies voor WDV 2

Algemeen

WINTERSWIJK - Teamleider Wim Bennink van het tweede team van de Winterswijkse Damvereniging had in de voorbeschouwing de opstelling van DVOIJ 1 exact goed voorspeld! Op alle zes borden zat de verwachte tegenstander. Helaas was de op een na sterkste speler van WDV 2, Wim Sonderen, verhinderd waardoor het team niet in de sterkste opstelling achter de borden kon verschijnen.

Invaller Paul Hageman verloor in de opening door een combinatie twee schijven. Hij bleef vechten tot het bittere einde, maar moest na ruim 50 zetten zich toch gewonnen geven. (2-0)

Wim Bennink trof aan bord drie de sterkste speler van DVOIJ 1. Van het grote verschil in rating, bijna 300 punten, was niets te merken. Er werd fel gestreden om het centrum, maar Wim wist de aanvallen steeds af te slaan. Vervolgens zette Mario Daamen de lange vleugel van Wim onder druk, maar de verdediging van Wim stond een doorbraak in de weg. Wim dwong zijn tegenstander schijfwinst te nemen waardoor hij zelf ook kon doorbreken. Hierna bood zijn tegenstander remise aan. (3-1)

Jan Elgershuizen speelde in de opening een ongecontroleerde zet waardoor hij na acht zetten al een schijf minder had. Ondanks deze tegenslag bleef Jan door vechten. Zijn tegenstander dacht door een schijfoffer de strijd definitief in zijn voordeel te beslissen, maar had zich een tempo verrekend waardoor Jan net op tijd de remisehaven wist te bereiken. (4-2)

Het was Frank ten Hagen die aan bord 1 zijn tegenstander steeds meer onder druk zette. Toen deze zag dat zijn stelling vast liep ondernam hij een alles of niets poging die door Frank in zijn voordeel werd beslist. (4-4)

Erik Oonk probeerde via de flanken zijn tegenstander te verschalken, maar deze kreeg daardoor het centrum in handen en wist beide vleugels van Erik af te klemmen. Beide spelers raakten in hevige tijdnood. De tegenstander kwam vervolgens gewonnen te staan, maar gebruikte, mede door de combinatie dreigingen van Erik, zoveel tijd dat hij bij de tijdcontrole 1 seconde te laat was met het indrukken van de klok. Volgens de officiële regels zou Erik gewonnen hebben, maar in de consternatie werd er doorgespeeld. Beiden kregen nu 30 minuten extra tijd voor 25 zetten. De stand die nu op het bord stond was door Erik niet meer te pareren en enkele zetten later kon hij niets anders doen dan een zijn tegenstander feliciteren. (6-4)

Alle ogen waren nu gericht op Zeeg Jongkoen. Zeeg dreigde vast te lopen maar zijn tegenstander koos niet de juiste voortzetting waardoor Zeeg zelfs een schijf voor kwam te staan. Zeeg durfde het vervolgens niet aan om een tweede schijf op te peuzelen. Dit had hem misschien wel de winst kunnen opleveren. De door Zeeg gekozen oplossing bood hem wel voordeel, maar zijn tegenstander slaagde erin een remise variant op het bord te toveren. (7-5)

Een puntje had er zeker ingezeten voor WDV 2. 14 December komt DIOS uit Beltrum op bezoek. Deze wedstrijd moeten de reserves van WDV winnen om uit de degradatie te komen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant