Brieven schrijven blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Foto: PR
Brieven schrijven blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Foto: PR

Marathonschrijvers gezocht

Algemeen

WINTERSWIJK - Brieven schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of werden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Wereldwijd doen honderdduizenden dat rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. Iedereen die wil meeschrijven, is welkom, op zaterdag 10 december van 11.00 tot 14.00 uur in de Bibliotheek Winterswijk aan de Parallelweg 7.

Alle brieven die worden geschreven, vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Yecenia Armenta uit Mexico, die na de Schrijfmarathon van vorig jaar vrijkwam, liet ons weten: "Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het voelt fantastisch."

Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 101.892 brieven verstuurd. Dit jaar wil Amnesty dat aantal fors verhogen. Hoe meer brieven, des te groter de vuist tegen onrecht.
In Winterswijk vindt de schrijfmarathon plaats op zaterdag 10 december van 11.00 – 14.00 uur in de Openbare Bibliotheek aan de Parallelweg 7.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant