Jan en Gabriëlle Broeze met hun tweespan KWPN-paarden. Foto: Gerben Olthof
Jan en Gabriëlle Broeze met hun tweespan KWPN-paarden. Foto: Gerben Olthof

Menvereniging Winterswijk succesvol op Mini-Marathon in Kotten

Algemeen

WINTERSWIJK - Leden van Menvereniging Winterswijk waren op zondag 30 oktober succesvol op de Mini-Marathon in Kotten. Freek Stronks, Wim te Winkel en Raymond van de Vorle wonnen een rubriek.

De Kottense Koets'n Kearls sluiten het outdoor menseizoen van Winterswijk en omgeving standaard af met de Mini-Marathon Kotten. De vier hindernissen en het vaardigheidparcours gaan, via een 'buitenrit' van ruim een uur, kriskras door de Winterswijkse buurtschap Kotten. Ze mogen vooraf niet verkend worden.
Maar liefst 37 menners namen deel aan de Minimarathon. Jolien Kuenen won de wedstrijdklasse enkel- en tweespan pony's met slechts 50,4 strafpunten. In de tien deelnemers tellende rubriek werd Daniël Stronks tweede met 51,8 strafpunten. Derde werd Martijn ten Pas met 52,6 strafpunten.

In de wedstrijdklasse tweespan paarden kwamen veertien deelnemers aan de start. Eerste werd Freek Stronks, gevolgd door Renate Höfkes. Beide deelnemers hadden 59 strafpunten, maar de vaardigheid gaf de doorslag. Derde werd Aart de Leeuw en vierde Jan Broeze.
Wim te Winkel won met tuigpaard Charlie de wedstrijdklasse enkelspan paard met 60,4 strafpunten. Raymond van de Vorle won alleen de vaardigheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant