Cliënten van ZoZijn bijde bestelauto van Appel4you. Foto: PR
Cliënten van ZoZijn bijde bestelauto van Appel4you. Foto: PR

Mooie matches door bemiddeling Winterswijkse Uitdaging

Algemeen

WINTERSWIJK - Zoals al eerder gemeld is de Winterswijkse Uitdaging in gesprek met de gemeente over de vrijwilligerscentrale in oprichting. Ondertussen worden er ook nog steeds matches gerealiseerd.

Zo werd onlangs de match tussen De Eendracht en Klein Poelhuis gerealiseerd, die op de beursvloer op 21 april al tot stand kwam. Het resultaat is dat de muzikanten van De Eendracht er weer lekker warmpjes bij zitten: Klein Poelhuis Installatietechniek installeerde een nieuwe verwarmingsketel voor de repetitieruimte van de muziekvereniging, De Klephoorn.
Ook succes voor Zozijn. De stichting zocht chauffeurs die als vrijwilliger - samen met een cliënt van Zozijn - zo'n vier uur in de week fruit willen rondbrengen. Medewerkers van Zozijn verpakken dit biologische fruit in opdracht van Appel4you, een bedrijf dat werknemers gezond en blij wil maken met (H)eerlijk werkfruit. De oproep die de Winterswijkse Uitdaging via Facebook deed, werd maar liefst 49 keer gedeeld en door bijna 7.500 mensen bekeken. Diverse mensen reageerden op deze oproep. Voorlopig gaan er twee mensen aan de slag, waarvan één langdurig werkeloos is en één een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Misschien dat er op termijn zelfs vast werk in zit, aldus Benno Vogelsang van Zozijn.

Dennis Rosman, Harald Yung (Klein Poelhuis) en Wim Grevers, Klephoorn-beheerder van de Eendracht. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant