Nieuw vergadercomplex voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Algemeen

WINTERSWIJK - Sinds eind augustus is het nieuwe vergadercomplex van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in gebruik. Het complex, dat onderdeel is van de grootschalige renovatie die in 2009 werd gestart, bestaat uit een foyer, drie vergaderzalen en een auditorium dat plaats biedt voor ruim tachtig personen. De ruimtes bevinden zich op de eerste etage en zijn toegankelijk via de lift of trap op de begane grond achter het stiltecentrum.

'SKB legt uit'
Het auditorium is bij uitstek geschikt voor presentaties voor grotere groepen. Dit sluit goed aan bij het initiatief van het SKB om inwoners van de Achterhoek kennis te laten maken met het ziekenhuis in Winterswijk. "We zijn het ziekenhuis van de Oost Achterhoek en willen laagdrempelig, gastvrij en toegankelijk zijn. Door de inwoners van onze regio uit te nodigen informatiebijeenkomsten bij te wonen, brengen we de zorg nog dichter bij de mensen," aldus bestuurder Bert Kleinlugtenbeld.

Regelmatig zullen er presentaties met een bepaald thema worden georganiseerd onder de noemer: 'SKB legt uit'. Belangstellenden kunnen zich hiervoor gratis inschrijven via www.skbwinterswijk.nl. De eerste editie van 'SKB legt uit' vindt plaats op woensdag 30 november en heeft als thema 'prostaatklachten en continentie'. Ilhan Karaoglu, uroloog, zal onder meer vertellen over de patiëntvriendelijke behandeling met de Green light laser.

Onthulling kunstwerk Phillips
Ter gelegenheid van hun vijftig jarig bestaan, ontwierp Philips Lighting een kunstwerk in de stijl van Mondriaan. Het kunstwerk is een ode aan alle vrijwilligers van de gemeente Winterswijk en hangt in de foyer van het vergadercomplex. De feestelijke onthulling vond plaats op 17 oktober.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant