Het eerste herenteam van Wivoc. Foto: PR

Winst Skopein Wivoc HS 1 tegen Reflex

Algemeen

WINTERSWIJK - In de tweede thuiswedstrijd toonde het eerste herenteam van volleybalvereniging Wivoc duidelijk aan dat er progressie zit in het spelniveau en dat de afstemming in het team steeds beter wordt.

In de beginopstelling maakte Martijn Fles als spelverdeler zijn rentree. Een lastige knieblessure had hem twee weken aan de kant gehouden. Doordat er vanaf het begin aan de zijde van de gasten slordig werd geserveerd, konden de heren een kleine voorsprong vasthouden. Bij de tweede time-out van Reflex was de stand al 24-19. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-21 werd de eerste set gewonnen. De tweede set gaf een sterker Skopein Wivoc te zien. Via tussenstanden van 9-5 en 15-9 maakte Martijn Fles bij de stand 18-11 plaats voor Lars Abbink als spelverdeler en bij 22-15 verving Ruben Kruisselbrink Jesse Linneweever op mid. Ook deze set werd in winst omgezet (25-17). In de derde set startte het team dat de slotfase van de tweede set had gespeeld. Skopein Wivoc leek op een eenvoudige setwinst af te gaan want bij de stand 14-8 nam Reflex haar eerste time out. Deze pakte goed uit voor de gasten want bij 16-16 waren ze weer op gelijke hoogte. Een time-out aan de zijde van de thuisploeg wierp haar vruchten af en middels 21-18 werd een 25-21 setwinst geboekt. Met een kleine aanpassing in het team begon de thuisploeg aan de vierde set. Al snel was er een ruime voorsprong opgebouwd van 13-7 middels een paar goede opslagbeurten. Blokkerend werden de heren van Skopein Wivoc steeds sterker en via 23-17 werd ook deze set gewonnen (25-19). Met deze 4-0 overwinning hebben de heren een derde plek op de ranglijst ingenomen. Zaterdag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Koploper Bovo 2 uit Aalten is om 17.00 uur de volgende tegenstander in de Sport- en turnhal. In deze wedstrijd kunnen de heren van Skopein Wivoc laten zien of de goede klassering terecht is.