Afbeelding

Kansloze nederlaag voor WDV 2

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijdag 21 oktober gingen de Winterswijkse dammers van het tweede team op bezoek bij titelkandidaat Doetinchem. Vooraf leek WDV nog een kansje te hebben, omdat ze op papier hun sterkste spelers hadden thuisgelaten. Doetinchem had 4 van haar jeugdige talenten opgesteld, maar deze bleken echter ook een maatje te groot (10-2).

Jan Elgershuizen nam het op tegen de pas 13-jarige Rinner. Jan nam vroeg in de partij een voorpost. Achteraf bleek deze na enkele ruilen toch iets te aanvallend, waardoor Jan op één schijf achterstand kwam. Zijn tegenstander speelde het vervolgens geroutineerd uit, waardoor Jan geen kans meer kreeg op een puntje (0-2).

Augustin Sawadogo haalde vroeg in de partij een mooie coupe Philippe uit. Ondanks de combinatie bleef de stand gelijkwaardig. Hierna bouwde zijn jeugdige tegenspeler (18) iets beter op, waardoor Augustin moeilijker spel had. Bij de 31e zet maakte Augustin een foutje en haalde zijn tegenstander een winnende combinatie uit (0-4).

Erik Oonk speelde een prima partij tegen de op papier sterkere Masselink. Bij de 33e zet liep Erik echter achter een schijf, waardoor zijn tegenstander een plakker maakte met dreigende doorbraak naar dam. Erik had die doorbraak kunnen verhinderen middels een afruil, maar koos daar niet voor, omdat zijn tegenstander dan positioneel zeer sterk kwam te staan. Achteraf bleek dit geen goede keuze, want Erik kreeg geen mogelijkheid om zijn dam te vangen (0-6).

Zeeg Jongkoen speelde net als Erik tegen een op papier veel sterkere tegenstander, maar ook Zeeg speelde een prima partij. In het middenspel liet Zeeg zich opsluiten op zijn linkervleugel, waardoor hij iets minder kwam te staan. Desondanks zat er nog een remise in. Bij de 39e zet speelde Zeeg echter een foutieve zet, waardoor zijn tegenstander een schijfwinst kon forceren en won daarmee ook de partij (0-8).

Frank ten Hagen speelde tegen de talentvolle Huiting (14) een degelijke partij die gelijk op ging. Bij de 35e zet schatte Frank de stand echter verkeerd in en kon zijn tegenstander enkele zetten later op één schijf voorsprong nemen. De overgebleven stand was voor Huiting echter nog lastig, omdat hij op zijn linkervleugel vast kwam te staan. In het eindspel nam hij een combinatie die juist voordeel had voor Frank, die daardoor nog voor de winst leek te gaan strijden. Dit zat er echter net niet in, waarna Huiting mooi remise maakte (1-9).

Wim Bennink speelde ook tegen een jeugdspeler (15). Zij speelden een gelijkwaardige partij. Op het einde van de partij kon Wim door het midden doorbreken naar dam en zijn tegenstander aan de rechterkant van het bord, waarna er een 3 om 1 eindspel zou ontstaan, waardoor beiden remise overeenkwamen (2-10).

WDV 2 weet dus niet te verrassen tegen de titelkandidaat. Op http://members.chello.nl/c.spruijt2 zijn de de partijen na te spelen. Ook is daar de tussenstand te zien in de 1e klasse oost.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant