Week van de Homo Sapiens komt ook in Winterwijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Een prikkelende ontmoeting tussen mensen waarbij zaken als leeftijd, achtergrond, afkomst en beperkingen geen rol spelen. Dat is de insteek van de Week van de Homo Sapiens die dit jaar voor de tweede keer gehouden wordt. De eerste editie was, met uiteenlopende activiteiten, al een succes om het gesprek rondom de mens, met al haar mogelijkheden en beperkingen, op gang te brengen. Inmiddels is ook het activiteitenprogramma voor deze tweede editie bijna rond.

Nieuw dit jaar is dat De Week van de Homo Sapiens haar activiteiten niet alleen in de gemeente Oost Gelre organiseert, maar dat ook de gemeente Aalten, Winterswijk en Berkelland aangedaan worden. Het doel van de campagne is echter onveranderd. Mensen prikkelen om na te denken over de integratie en participatie van mensen in algemene zin. De Week van de Homo Sapiens nodigt en daagt een ieder uit om in contact te komen met de grote diversiteit aan mensen die in hun gemeente woonachtig zijn.

Op zaterdag 5 november vindt 's ochtends in het centrum van Lichtenvoorde en 's middags in het centrum van Winterswijk de aftrap plaats door middel van een ludieke actie.
Aansluitend worden er van 6 tot en met 13 november allerlei activiteiten gehouden waarin de mens centraal gesteld wordt. Een aantal van deze activiteiten zullen dit jaar dus in Winterswijk plaats vinden.
De organisatie is in handen van Perron 8, onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde, en een platform in de Achterhoek waar mensen in een kwetsbare situatie terecht kunnen met al hun vragen en wensen op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Informatie is te vinden op de facebookpagina of verkrijgbaar via e-mail: perron8@delichtenvoorde.


www.facebook.com/100procentwelkom

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant