Foto: Hans Hendriks
Foto: Hans Hendriks

Op pad in de 'Omnibus'

Algemeen

CORLE - Op zondag 9 oktober kan men nog één keer een bijzondere cultuurhistorische rit maken in een klassieke 'Omnibus' door het buitengebied van Winterswijk.

Voor de tweede en laatste keer dit jaar organiseert fotograaf Hans Hendriks een tour van zo'n twee uur door het buitengebied van Corle, onbekend terrein voor menig Winterswijker. Een omnibus is de door paarden getrokken voorloper van de autobus. Siebe en Marscha de Vries van stalhouderij de Frieschenburcht'in Corle hebben prachtig gerestaureerd exemplaren uit Frankrijk van rond 1880. Met hun Friese paarden ervoor en zijzelf in bijbehorende kledij een plaatje om te zien. Hans Hendriks vertelt tijdens de rit over de geologische geschiedenis en de cultuurhistorie van het buitengebied van Winterswijk. Onderweg een korte stop met een sapje en een snee kaneel-rozijnenbrood.

Zondag 9 septemberr, inloop 13.00 uur, vertrek 13.30 uur vanaf gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Opgeven uiterlijk 6 oktober via 06 – 16 592 571 of 0543 – 520 337.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant