Die Slingetaler. Foto: PR
Die Slingetaler. Foto: PR

Gemütlichkeit tijdens Antoons Oktoberfest

Algemeen

WINTERSWIJK - Liefhebbers van Egerländer, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers met een hoog feestgehalte kunnen op zondag 16 oktober hun hart ophalen tijdens de eerste editie van Antoons Oktoberfest, in een grote tent bij Antoons restaurant in Winterswijk-Henxel.

Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek weer een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen tijdens kermissen, volks- en oktoberfeesten. Hierdoor kwam het idee naar boven om ook in Winterswijk een Oktoberfest te organiseren. Samenwerking tussen Antoons restaurant en Die Slingetaler, bekend van hun jaarlijkse Abend der Volksmusik, heeft geresulteerd in de organisatie van Antoons Oktoberfest 2016. Naast het optreden van Die Slingetaler is er een gastoptreden van Egerländerkapel De Nöttenkrakers uit Winterswijk.
De Nöttenkrakers brengt kwalitatief hoogwaardige Egerländer muziek ten gehore, waarbij een hoge dosis gezelligheid en gemoedelijkheid niet wordt vergeten. Die Slingetaler spelen naast de originele Alpenländische Volksmusik, gezellige Duitse volks- en Schlagermuziek van de 60'er, 70'er jaren tot aan nu. Ook de Engelstalige Golden Oldies, countrymuziek, dialect- en Nederlandstalige krakers worden niet vergeten. De meerstemmige zang, mede door inbreng van de twee zangeressen, aangevuld met een blazerssectie, accordeon, gitaar, bas en slagwerk is bepalend voor de sound van dit orkest. Antoons Oktoberfest is op zondag 16 oktober in een tent bij Antoons Restaurant aan de Kobstederweg 13. Het programma begint om 12.00 uur en duurt tot omstreeks 18.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij Han Kolkman fotografie, Ratumsestraat 38 en bij Antoons restaurant, Kobstederweg 13. Tevens zijn kaarten te reserveren via de website. Bij beschikbaarheid zijn er ook nog kaarten aan de middagkassa verkrijgbaar.


www.slingetaler.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant