De winnaars. Foto:  PR
De winnaars. Foto: PR

Winnaars bij Rabobank Coöperatiefonds

Algemeen

AALTEN/WINTERSWIJK - Donderdag 22 september presenteerden de genomineerde verenigingen en stichtingen van het coöperatiefonds hun project in Schepersveld te Aalten. FC Trias uit Winterswijk was de grote winnaar. Met het gewonnen bedrag van € 8.500,- kunnen zij wasmachines, drogers en wastafels aanschaffen om de kleding van alle FC Trias teams te laten wassen door mensen met een beperking. Op deze wijze kunnen zij door 'samenwerking, samen sterker en een aandeel in elkaar' met Estinea hun project realiseren.

Ruim 240 bezoekers luisterden en keken aandachtig naar de presentaties van de vijf genomineerde verenigingen. Overige prijswinnaars in de regio Aalten-Winterswijk zijn: Tweede prijs, €7.000, Christelijke Muziekvereniging de Eendracht uit Aalten; derde prijs, €5.500 AVA`70 uit Aalten; vierde prijs €4.000 Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk; vijfde prijs €5.000 Stichting Speelotheek Bambi Aalten.

Ingrid Klein Langenhorst was de gastvrouw van deze avond. Wim Nijman, lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, heette iedereen van harte welkom en Jan ten Hove, directievoorzitter gaf een toelichting op de cijfers en ontwikkelingen van de bank en de aanwezigen werd de gelegenheid gegeven om vragen te stellen.
Ingrid Klein Langenhorst nodigde de genomineerde verenigingen uit om hun project te presenteren. Na de presentaties werden stemformulieren ingevuld en geteld. En dit resulteerde in bovengenoemde uitslag.
Alle 30 verenigingen en stichtingen die niet behoorden tot de categorie winnaars en genomineerden konden meedingen naar een prijs uit de Hoge Hoed. Deze financiële bijdrage is een opstart voor hun project. De volgende verenigingen en stichtingen waren de gelukkigen en kregen een cheque van € 1.000,-: Aaltense Bridgeclub, Greyhound Barbershop Singers, Nederlandse Rode Kruis Afdeling Winterswijk Oost-Gelre, Gymvereniging ATOS, Stichting Contactpunt, Stichting Exploitatie Museum in het hart van Winterswijk, Homo mannenkoor Shansons, en Accordeon vereniging Con Forza. Een cheque van € 700,-- ging naar Den Heurnsen Tref.

Alle deelnemers waren erg content met de gewonnen prijs en de avond werd onder het genot van een hapje en drankje voortgezet.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant