Afbeelding

Fiepbus bezoek Winterswijk in Kinderboekenweek

Algemeen

WINTERSWIJK - Op donderdag 6 oktober, in de eerste week van de Kinderboekenweek, stopt de Fiepbus op het plein bij de Bibliotheek Winterswijk. Iedereen van 4-8 jaar mag, met (groot)ouders, gratis deze bus, vol met prachtige Fiep Westendorpspullen, komen bezoeken. De bus staat van 15.30-17.30 uur bij de bieb.

Van 5 en met 6 oktober is het Kinderboekenweek. Het motto van deze 62e Kinderboekenweek is Voor altijd jong! Oma’s en opa’s. Alles draait deze week om lieve, grappige, stoere, ondeugende, normale, knettergekke, mopperende, vrolijke, jonge of juist stokoude oma’s en opa’s. Alle grootouders worden in het zonnetje gezet.

Fiep Westendorp
Iedereen kent Fiep Westendorp. En als je haar niet kent, dan ken je zeker Jip en Janneke, of Pluk van de Petteflet. Fiep gaf menig hoofdrolspeler in de boeken van Annie M.G. Schmidt een gezicht, door middel van haar tekeningen. In 2016 zou zij 100 jaar zijn geworden en dat vieren we het liefst met iedereen. Daarom reist een speciale Fiepbus door heel Nederland. De Fiepbus is een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Op de benedenverdieping kunnen de jongsten (4-8 jaar) in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Zij vinden daar allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen kinderen op iPads spelen, knutselen en misschien zelfs een ritje maken. Waar de bus is, is het feest!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant