Foto: PR CDA Winterswijk
Foto: PR CDA Winterswijk

Thema-avond mobiliteit

Algemeen

WINTERSWIJK - Maandagavond 19 september hield het CDA Winterswijk een thema-avond over mobiliteit. Op deze goed bezochte avond waren drie sprekers uitgenodigd: Martin Thus, CDA-statenlid van Provincie Gelderland en woordvoerder bereikbaarheid en sport; Piet van den Bosch, ontwikkelmanager bij Arriva Nederland en vervoerontwikkeling, marketing en productieplanning voor trein en bus in Overijssel en Gelderland in zijn takenpakket heeft en Geert-Jan Verzijden die verkeerskundige is bij de Gemeente Winterswijk en momenteel beleidsmedewerker voor Basismobiliteit en Verkeer.

Met groot enthousiasme werd door de drie sprekers verteld over hun werk en ontwikkelingen die gaande zijn en de visie op het openbaar vervoer in de Achterhoek.
Na de pauze werden door het publiek vragen aan de sprekers gesteld. Hierdoor ontstond een levendige discussie: over het overschakelen in het OV van aanbod gericht naar vraaggericht, de bereidheid van passagiers om verder te rijden naar opstapplaatsen als daardoor de verbinding sneller en frequenter gaat, optimaal faciliteren van woon-werk- en woon-studie-verkeer, de OV-visie van de Provincie en dubbelspoor van Arnhem naar Doetinchem. ook hoorde men dat Arriva volop inzet op het opnieuw in het leven roepen van de rechtstreekse treinverbinding Winterswijk-Apeldoorn waardoor reizigers naar het westen van het land zo'n anderhalf uur kortere reistijd hebben per dag. Ook kwam de Nachtvlinder aan bod: busvervoer na 21.00 uur op afroep. Het Statenlid kreeg ook nog de vraag hoe het kan dat bij sportpark Jaspers de vleermuis belangrijker lijkt dan de veiligheid van de sportjeugd die bijna in het donker moeten slalommen tussen de auto's omdat volgens de flora- en faunawet geen verlichting op het parkeerterrein mag. De CDA-fractie komt daarop later nog bij de Provincie terug.
Aan het eind van de avond werden de CDA-marathon-lopers Tom de Graaff, Ian van der Wielen, Ismaël Johannis en Ilse Saris die zondag meegedaan hebben aan de Marathon Nationaal Landschap even in het zonnetje en de bloemen gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant