De tenor Christian Polus (rechts) met dirigent Emile Engel. Foto Ans ter Horst
De tenor Christian Polus (rechts) met dirigent Emile Engel. Foto Ans ter Horst

Concert Classic WM met tenor Christian Polus en Salonorkest

Algemeen

WINTERSWIJK - Onder de titel 'The Voices of Classic WM' verzorgt dit regionale koor zaterdag 19 november in theater De Storm een concert vol (vooral) opera- en operettemuziek van beroemde componisten als Mozart, Verdi, Strauss, Lehár en Millöcker. De begeleiding wordt verzorgd door het salonorkest van het Van Wassenaer Consort. En dat niet alleen: dirigent Emile Engel en leden zijn enthousiast, dat als speciale gast zal de tenor Christian Polus uit Essen meewerkt.

Door Ans ter Horst

De in Polen geboren zanger, heeft een boeiende staat van dienst: hij is jaren één van de German Tenors geweest en werd wel de Pavarotti van Duitsland genoemd. Hij trad behalve in heel Europa, ook onder andere in Canada, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten op. Hij zong bij André Rieu in Maastricht, in Amsterdam, theaters, kerken, kastelen, voor tv. En bijvoorbeeld in het Olympia Stadion in Berlijn (100.00 toehoorders), en de voetbalstadions van Dortmund en Essen- respectievelijk met 80.000 en 60.000 bezoekers per keer. De tenor zong met orkesten als de Berliner Symphoniker, het Babelsberger Filmorchester en de Essener Philharmoniker.

De contacten zijn afgelopen mei gelegd tijdens een besloten concert in de Jacobuskerk, waaraan zowel de tenor als Classic WM meewerkte. Polus, die tegenwoordig in zijn woonplaats zijn eigen muziekschool Vielharmonie heeft en meer op de solotoer is, was verrast door het hoge niveau van de zang van de Oost-Achterhoekse zangers en zangeressen: 'Sehr professionell und auf einem hohen Niveau!' Hij gaat solo aria's zingen uit La Rigoletto, Don Pasquale en Land des Lächelns, en ook met het koor en enkele solisten optreden.
Voor de pauze staan vooral operettekoren op het programma. Na de pauze operawerken en onder andere het prachtige Ballad to the moon en een selectie uit Porgy and Bess. Vorig jaar begeleidde tijdens het eerste lustrum het Van Wassenaer Consort eveneens, nu is het een wat kleinere bezetting, die Salonorkest wordt genoemd. De visuals van André re Hennepe zullen de muzikale beleving nog verhogen.
Aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop via www.destorm.nl, en via de kassa H. Mulierweg 11 Winterswijk, tel. 0543 519285.


www.classicwm.nl

Tekst en Foto Ans ter Horst

Foto:

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant