Winterswijkse damcompetitie

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanwege de bondsompetitiewedstrijd tussen WDV 1 en 2 deze week, stonden er slechts drie dampartijen op het programma voor de clubcompetitie. Deze leverde echter wel het nodige spektakel op.

Paul J. Hageman leek vroeg in de partij licht voordeel te hebben toen Jan Elgershuizen een risicovolle aanval aanging. Jan kon deze echter goed verdedigen en kwam zelfs op één schijf voorsprong, doordat Paul een verkeerde opbouwzet speelde, waardoor hij een centrumschijf niet meer tijdig kon verdedigen. Toen Jan later in de partij, middels een 2 om 2, doorbrak naar dam was de partij definitief beslist (0-2).

Erik Oonk zette Augustin Sawadogo in het middenspel vast aan zijn linkerkant van het bord. Om erger te voorkomen moest Augustin op een gegeven moment een schijf offeren. Augustin gaf echter niet op en nadat Erik in een poortje liep veraste hij met een doorbraak naar dam. Hij mocht echter geen dam halen vanwege een vangstelling. Erik kon dat wel en stond daarnaast ook nog 2 schijven voor. Uiteindelijk haalde Augustin ook dam, maar stond toen wel een stuk minder. Toen hij daarna, door een misrekening, zijn dam verloor was de partij snel afgelopen (2-0).

Tussen Frank ten Hagen en Wim Sonderen was er in het 1e deel van de partij nog weinig spektakel, maar dat werd in het 2e deel ruimschoots vergoed. In een klassieke stand, met Frank in hevige tijdnood, leek Wim het beste uit te komen. In de stand zaten echter verraderlijke combinaties en later ook een mogelijk offer van Dussault. Door het dreigende offer van Dussault voelde Wim zich genoodzaakt een mindere ruil te doen, waardoor Frank het centrum in handen kreeg. Dit voordeel leverde Frank enkele zetten later schijfwinst en ook de partij op (2-0).

Over de tussenstand valt op dit moment nog weinig te zeggen, want een tweetal spelers moet de eerste wedstrijd nog spelen. Desondanks zijn Erik Oonk en Jan Elgershuizen, met 4 punten uit 2 wedstrijden, goed gestart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant