Afbeelding

Startnotitie beleidsnota economie

Algemeen

WINTERSWIJK - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met de startnotitie beleidsnota economie.

De startnotitie beschrijft de belangrijkste economische ontwikkelingen en thema's zoals deze in overleg met de verschillende sectoren (industrie, detailhandel, vrijetijdseconomie, landbouw en zorg) zijn benoemd. Zodra er overstemming is over deze ontwikkelingen en thema's, worden ze in de vervolgfase uitgewerkt tot een integrale beleidsnota economie met bijbehorend uitvoeringsprogramma.

De startnotitie is het resultaat van het rondetafelgesprek economie in januari dit jaar en de verdiepende gesprekken met ondernemers en sectorvertegenwoordigingen die daarop zijn gevolgd.

De beleidsnota economie is er vooral op gericht om samen met het bedrijfsleven te werken aan de economische ontwikkeling van Winterswijk, ieder vanuit haar eigen rol en kracht. Wat kunnen we doen en hoe moeten we ons organiseren om zo goed mogelijk in te spelen op de steeds snellere ontwikkelingen in economie, technologie en maatschappij? Het doel is om te komen tot structurele samenwerking, dynamisch beleid en concrete acties.

De beleidsnota is niet bedoeld als een gedetailleerde blauwdruk van de huidige economische situatie of de gewenste toekomst. De beleidsnota geeft een lange termijn visie op hoofdlijnen, die vervolgens vertaald wordt naar kortdurende programma's waarin kan worden uitgevoerd en bijgesteld. De beleidsnota heeft geen speciale focus op één van de economische sectoren. De diversiteit in bedrijvigheid wordt gezien als een economische kracht.

De startnotitie wordt op 5 oktober behandeld in de commissie ruimte waarna de besluitvorming volgt in de raad op 26 oktober. De nadere uitwerking tot beleidsnota economie en uitvoeringsagenda wordt begin 2017 afgerond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant