Jumbo-medewerkster Tamara geeft één van de eerste klanten een boeket bloemen en informatiemateriaal. Foto: Lydia ter Welle
Jumbo-medewerkster Tamara geeft één van de eerste klanten een boeket bloemen en informatiemateriaal. Foto: Lydia ter Welle

Grote drukte bij heropening vernieuwde Jumbo

Algemeen

WINTERSWIJK - Woensdagmorgen 21 september ging de vernieuwde Jumbo-winkel aan de Europalaan open. Al meteen om 09.00 uur stond de parkeerplaats vol en was het 'file rijden' met de winkelkarretjes om de winkel binnen te gaan. Bij de entree reikten medewerkers van de Jumbo aan de eerste 150 klanten een mooi Jumbo-geel boeket bloemen uit. In minder dan tien minuten waren de boeketten op. Wie de winkel inging kon zich verbazen over de talloze vernieuwingen die in twee weken tijd zijn gerealiseerd.

Wat de klanten wellicht nog wel meer op prijs stelden was het uitreiken van een brochure met daarin de vernieuwingen in de Jumbo Winterswijk vermeld. Ook bevat het boekje een plattegrond, als hulpmiddel om te wennen aan de nieuwe winkelindeling. Overal liepen Jumbo-medewerkers rond om te helpen hun klanten wegwijs te maken als dat nodig was.

Bij de tweede ingang, aan de rechterzijde van het pand, hebben klanten nu snelle toegang tot de slijterij, de bloemenhoek, de servicebalie, het pick up point voor via internet bestelde boodschappen en het servicepunt van PostNL. Ook zijn de PostNL-postbussen nu te vinden in de Jumbo.

Filiaalmanager Ibo IJmker is blij met de grote drukte: "Fijn te merken dat mensen ons een beetje hebben gemist, ja! En fijn dat het nu klaar is."

Hoewel, klaar... Er zijn nog een paar puntjes. Ten eerste het verplaatsen van de glasbakken naar een plek vlakbij de entree van de parkeerkelder. Dat is gewoon nog niet gelukt omdat de hele parkeerplaats de afgelopen twee weken vol stond met vrachtwagens, bouwmateriaal en dergelijke. Dat gaat nog gebeuren. We proberen ze zelfs op termijn nog ondergronds te maken. Dan heb je alleen een unit met een inwerp-opening bovengronds. De glas valt dan in containers ondergronds. Dat ziet er fraaier uit, en je hoort het inwerpen van de flessen minder goed. En een andere aanpassing die nog moet gebeuren, is het tweebaans maken van de uitrit voor auto's. Samen met de gemeente Winterswijk, waarvan we alle medewerking krijgen, zijn we op zoek naar de beste oplossing die zorgt voor betere doorstroming, maar die ook qua verkeersveiligheid een goede is. Want je kunt niet zo maar twee stroken naast elkaar maken, eentje voor linksaf en eentje voor rechtsaf. Want als die naast elkaar staan te wachten om de Europalaan op te rijden, belemmeren ze elkaars uitzicht. Dan zou je dus misschien wel meer doorstroming creëren maar ook meer onveiligheid, en dat is niet de bedoeling. De gemeente verleent overigens alle medewerking om tot een goede oplossing te komen", aldus IJmker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant