Brandweer bij Bargerpaske. Foto: PR
Brandweer bij Bargerpaske. Foto: PR

Brandweer rukt uit naar Bargerpaske

Algemeen

WINTERSWIJK- De schoolkinderen van OBS Bargerpaske konden het wel waarderen, dat de brandweer uitrukte om op het schoolplein met gulle hand de brandspuit te bedienen.

Door de redactie

Wegens de aanhoudende hitte met minimaal vier aaneengesloten dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden was op donderdag 25 augustus code geel van kracht. Het Nationaal Hitteplan was actief.
Door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden dan allerlei aanbevelingen gedaan om de mogelijke gevolgen van hitte te voorkomen. Mannie van Kippersluis werkt bij de brandweer en vond dat de kinderen van OBS Bargerpaske ook wel wat extra verkoeling konden gebruiken. Zijn kinderen zitten op de Bargerpaske. Samen met collega's van de GGD nam hij het initiatief om de brandweer te laten komen. Na overleg met de schoolleiding was het donderdag zover: de brandweer arriveerde met loeiende sirene bij de basisschool. Niet om flesjes water uit te delen, maar om de schoolkinderen eens lekker verkoeling te brengen door ze nat te spuiten. Die waren gelukkig goed voorbereid en stonden al in zwemkleren te wachten. Een heel spektakel, dat er misschien wel toe leidt, dat er weer meer interesse komt voor de brandweer. Of deze 'brandweeroefening' éénmalig blijft of dat het een primeur betreft, die later navolging zal krijgen is nog niet bekend. Daarover durft Mannie nog geen uitspraken te doen.

De eerste proef werd in ieder geval met gejuich begroet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant