Deze schoonzwemmers moeten nog even oefenen voor de Spelen in Tokyo. Foto: Lydia ter Welle
Deze schoonzwemmers moeten nog even oefenen voor de Spelen in Tokyo. Foto: Lydia ter Welle

Spelen inspireren optochtdeelnemers Corle

Algemeen

CORLE - Even na negen uur trekt op deze vrijdagmorgen de optocht door Corle. Traditiegetrouw het begin van twee dagen feest in en om De Woord.

De optocht, verdeeld in categorie A (met bloemen) en categorie B (zonder bloemen), telt zo'n twintig deelnemers. Voor velen is het een gelegenheid om met humor naar de actualiteit te kijken, zoals bij de wagen met de veelzeggende naam 'Lord of the Drinks'. Waarbij de wagen voor de deelnemende groep meteen een gemakkelijke manier is om naar het pauzepunt te komen en weer terug. Voor anderen is het vooral een vervoermiddel, waarbij het motto van deze twee dagen duidelijk wordt: feest. Of soms wordt een droom van een groep verbeeld. Zo ook bij de groep 'De Göttengaetere'. Hun wagen kreeg als titel mee 'Never too old for gold', met als ondertitel 'synchroonzwemmen, op naar Tokyo 2020'. Dat er nog flink geoefend moet worden, blijkt uit de foto.

Op het pauzepunt, bij het terrein van herdershondenverening VDH aan de Veenhuisweg, wordt het koningspaar Ronald en Corina Kruisselbrink uitgehaald, waarna de optocht terugkeert naar De Woord. Daar vind rond twaalf uur de prijsuitreiking plaats, zijn er broodjes en 's middags zijn de spelletjes in de feestweide. In de avonduren van de vrijdag is er cabaret en muziek.
Op zaterdagmorgen volgt na het gezamenlijk ontbijt de strijd om het koningsschap 2016 van Corle. 's Middags zijn er opnieuw spelletjes en op zaterdagavond wordt het feest afgesloten met muziek van Lady en de Vageband.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant