Michel Nales en Willie Pierik verlaten de bakkerij in een botsauto. Foto: Bram Beckmans
Michel Nales en Willie Pierik verlaten de bakkerij in een botsauto. Foto: Bram Beckmans

Het zit erop voor Willie Pierik

Algemeen

WINTERSWIJK – Het zit erop voor Willie Pierik. Willie is bijna 17 jaar werkzaam geweest bij Echte Bakker Michel Nales en diens voorganger bakkerij Schreurs. Op zaterdagmiddag 13 augustus werd ze nog even in het zonnetje gezet voor haar trouwe jaren. Geheel onverwachts kwam haar kleinzoon de bakkerij binnen om de laatste bestelling op te halen, waarna Willie doorhad dat er meer gaande was. Een dweilorkest met voorop Michel Nales in een versierde botsauto waren op weg naar de bakkerij om haar op te halen. Na een sprankelende rit werd ze bij haar huis afgezet waar vrienden, familie en collega's klaarstonden om Wille te bedanken en een mooie tijd te wensen.

Door Bram Beckmans

"Heel bijzonder" waren de eerste woorden van Willie Pierik, terugkijkend op haar laatste werkdag die een onverwachte wending kende. "Normaal gesproken begin ik altijd om half 8, vandaag was dat 9 uur. Toen ik vanochtend op het werk aan kwam was alles versierd met ballonnen en posters. Ik heb wat bloemen gekregen van vaste klanten en collega's, dat vond ik al erg leuk. Dat het meer dan dat werd had ik me geen moment kunnen bedenken." In de wijde omgeving was het Grolse Dweilorkest 'Windkracht 11' al te horen. Willie straalde in het bijzijn van haar familie en na een serenade van een aantal nummers begon ze volop genietend aan een mooie rit in de versierde botsauto dat vanzelfsprekend veel bekijks trok in de buurt.
Willie kijk terug op een mooie tijd, ruim 16 jaar heeft ze met plezier in de bakkerij gewerkt. Waarbij de omgang met collega's en klanten altijd prettig is geweest. Volgens haar collega's was het altijd gezellig en humorvol als Willie aan het werk was en gaat ze zeker gemist worden in de bakkerij.
Nu Willie met de VUT is gaat ze genieten van haar welverdiende vrije tijd en veel tijd doorbrengen met haar kleinkinderen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant