Cursus moderne levenskunst

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanaf 15 september verzorgt het Humanistisch Verbond in Winterswijk de cursus Moderne levenskunst. De cursus is bedoeld voor iedereen die woont in en rondom Winterswijk en die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.

Niets is menselijker dan levensvragen te stellen. Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol? Deze vragen zijn zo oud als de mensheid en hebben alles te maken met 'levenskunst'.

In de levenskunst, heel belangrijk binnen het humanisme, draait het om de vraag hoe moet ik leven? De belangrijkste denkers van de moderne levenskunst komen aan de orde: Michel de Montaigne, Friedrich Nietzsche, Jean Paul Sartre, Emmanuel Levinas, Martha Nussbaum, Michel Foucault, Wilhelm Schmid en Joep Dohmen. Zij gaan in op hoe je je eigen levenskunst ontwikkelt. Centraal staan het belang van zelfkennis, het invullen van vrijheid en de betekenis van vriendschap. Daarover gaat deze cursus. Met inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van de ervaren docent Roland Gerritsen de humanistische traditie tot leven. Maar levenskunst betekent oefenen. Ook daarvoor is aandacht.

In zes bijeenkomsten ontwikkelen de deelnemers de vaardigheid een 'kunstwerk' van hun leven te maken.
De cursus vindt plaats in hotel Frerikshof op donderdagavond 15, 22 september en 6, 13, 20, 27 oktober 2016 van 19:30 - 22:00 uur. De kosten zijn € 125,-. Leden van het Humanistisch Verbond betalen € 95,-. Voor mensen met een minimuminkomen gelden aangepaste prijzen. Er is geen voorkennis of opleiding vereist. Voor aanvang van de cursus ontvangt men een reader. Aanmelden kan tot 1 september via www.cursushumanisme.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant