De tuin met de beelden. Foto: PR
De tuin met de beelden. Foto: PR

D'n Alteplantage: landschapstuin en meer

Algemeen

ZWOLLE - De zomer is losgebarsten bij tuinderij Het Buitenbedrijf D'n Alteplantage.

Met de weergoden is afgesproken dat het vanaf nu goed weer blijft om buiten te genieten. Bij Het Buitenbedrijf is een landschapstuin ontstaan van inheemse- en andere tuinplanten. Deze jonge tuin ontwikkelt zich tot een eiland van vaste planten, grassen, struiken en bomen die de agrarische omgeving versterkt. De beplanting wordt zodanig gekozen dat er steeds meer variatie komt. Daardoor zijn er elk jaar meer verschillende insecten, vogels en klein wild te zien.

Heel bijzonder dit jaar is dat er spontaan een expositie van oerbeelden te zien is. De beelden ogen natuurlijk door de keuze van de materialen; steen, cement en hout en de vormen die zowel primitief als werelds lijken. Bedenker en maker van deze bijzondere beelden is Andre Hendriks uit Zieuwent. Vanaf half juli tot eind oktober kan men dagelijks de tuin met zijn beelden zien.

Naast de tuin is er een moertuin en een kwekerij die op zaterdag van 10 tot 16.00 uur bezocht kan worden. De kwekerij heeft vaak stekken van planten uit de landschapstuin. De opbrengst wordt gebruikt om de onkosten te drukken. De tuinderij is namelijk ook een leer/werkplek waar men kan werken aan zijn/haar toekomst.

De schoppe met hierin de groenbieb is beperkt open, maar is in overleg te zien. Dit geldt ook voor het erf van de fam. Bluemink, de buren. Al deze activiteiten zijn ondergebracht in een stichting die door vrijwilligers wordt gedragen. Voor vragen is Hennie Altena aanwezig

Via de Vredenseweg en Boerijendijk is D'n Alteplantage te vinden op Marhulzenpad 4, Zwollle bie Grolle. Het telefoonnummer is 0646175630.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant