Foto: PR Estinea
Foto: PR Estinea

Estinea genomineerd voor Beste Werkgever 2016

Algemeen

AALTEN - Net als drie jaar geleden is Estinea genomineerd voor Beste Werkgever van Nederland. Dat betekent dat Estinea een 'Beste Werkgever Score' behaald heeft boven het branchegemiddelde. Met een gemiddelde van 7.7 is Estinea één van de 15 genomineerden in de categorie non-profit: minder dan 1.000 medewerkers. Beatrijs van Riessen, raad van bestuur van Estinea: "Begin oktober wordt de winnaar bekend gemaakt, maar eigenlijk zien we deze nominatie al als het grootste compliment voor de organisatie én voor de medewerkers. In onze branche horen we immers opnieuw tot de top van beste werkgevers. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn!"

Eind 2015 vond de medewerkersraadpleging plaats. Alle medewerkers van Estinea kregen de mogelijkheid om mee te doen aan dit onderzoek en zo hun mening te geven. Medewerkers beoordeelden hun algemene tevredenheid over het werken bij Estinea met een 7.8 Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde bij andere organisaties in de gehandicaptensector (7.1). Ook werd bevestigd wat Estinea in de praktijk al merkt: de betrokkenheid bij Estinea is erg groot en op dit onderdeel scoort Estinea dan ook een 8.6. Met deze mooie resultaten behaalt Estinea de nominatie voor Beste Werkgever 2016 in de categorie non-profit: minder dan 1.000 medewerkers, met een mooi gemiddelde van 7.7.

Estinea ondersteunt mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Bijna 800 medewerkers en zo'n 425 vrijwilligers ondersteunen meer dan 850 cliënten in verschillende gemeenten. Medewerkers van Estinea krijgen volop de ruimte en vrijheid. Zij krijgen volop mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en kennis te delen met anderen. Medewerkers werken in zelfsturende teams en maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. De medewerkers ondersteunen mensen met een beperking op alle levensterreinen en helpen hen om hun eigen netwerk van ouders, familie, vrienden en vrijwilligers in te zetten én te ontwikkelen. Zodat zij volop mee kunnen doen in de samenleving.

Effectory en Intermediair doen ieder jaar onderzoek naar de beste werkgevers van Nederland. Begin oktober reiken zij in Amsterdam de Beste Werkgevers Awards uit. Deze middag is naast een spannend moment voor de genomineerden, ook bedoeld voor kennisdeling op het gebied van actuele HR thema's en trends.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant