De Albanië-gangers zijn herkenbaar aan hun witter T-shirt. Foto: Ans ter Horst
De Albanië-gangers zijn herkenbaar aan hun witter T-shirt. Foto: Ans ter Horst

Afscheidsdienst klussers Project Albanië

Algemeen

WINTERSWIJK - De protestantse gemeente heeft tijdens een speciale dienst in de Jacobskerk afscheid genomen van de deelnemers aan het Project Albanië. Aan de dienst werkten vier Albanië-gangers mee: Fransien van Keulen als predikant, Simone ter Haar, die de schriftlezing verzorgde en Geert te Paske en Dennis van de Giessen als collectant.

De laatste twee weken van juli zetten zich in totaal 25 mensen in voor het kindertehuis De Schuilplaats van de oud-Winterswijkse leerkracht Marijan Nijhof, de Nehemiakerk en de kraamkliniek in Gjirokastër. Via vele acties zijn geld en goederen binnengekomen, zoals een sponsorloop, bakken en koken, werken in een wijngaard, muziekmaken èn collectes in de kerk; er werd gebreid en gehaakt door onder andere de Handwerkontmoeting in Den Angang en Handwerkcafé Brouwershuusken, men kreeg spullen voor de kraamkliniek, de t-shirts zijn gesponsord en het vervoer per vrachtwagen en een bus. De 25 Albaniëgangers gaan bezig met allerlei klussen, van grasmaaien en schilderwerk tot onderhoud en de speelhuisjes. Een (gesponsorde) keuken wordt later geplaatst omdat de laatste vergunning voor de bouw van een gaarkeuken nog niet binnen is.

De klussers werden toegesproken door Henk Korenberg van de diaconie, waardoor het project tevens wordt ondersteund. De gemeente zong als afscheidslied 'Ga met God en Hij zal met je zijn' en er was een luid en warm applaus voor de groep vrijwilligers.
Bijdrage: Ans ter Horst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant