Buurtbemiddeling werkt

Algemeen

WINTERSWIJK - De zomerperiode betekent voor veel mensen tijd om te genieten en lekker te ontspannen in de buitenlucht. Maar hitte kan ook enige ongemakken met zich mee brengen.

Zo kan het gebeuren dat iemand zich verheugt op een heerlijke zomer in zijn tuin, maar dat zijn rust wordt verstoord door geluidsoverlast van de buren. Bijvoorbeeld door teveel kabaal van spelende kinderen, harde muziek of luide stemmen. Of de barbecue walmt en de vuurkorven geven stank.

Tips
• Let op de muziek uit openstaande ramen en deuren.
• Zet de BBQ zo neer dat de buren geen last hebben van de rook.
• Vraag buren of ze hinder van u hebben en probeer daar rekening mee te houden.
• Wie nog laat buiten zit, moet bedenken dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.
Het is echter bovenal goed om te bedenken dat overal waar gewoond wordt, wordt geleefd. Kinderspel is immers nooit muisstil, en een barbecue is nu eenmaal al gauw ook bij de buren te ruiken.

Wie elkaar kent, spreekt elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen en voorkomt zo dat het uit de hand loopt. Maar wie in een conflict met buren er niet meer uitkomt, kan een beroep doen op Buurtbemiddeling Winterswijk. Onafhankelijke bemiddelaars luisteren naar het verhaal van alle partijen. De bemiddelaars zijn neutraal; zij doen niet aan oordeelsvorming maar proberen op een positieve manier iedereen om de tafel te krijgen. In een gezamenlijk gesprek wordt gezocht naar een duurzame oplossing die door alle partijen gedragen wordt. De hulp die de buurtbemiddelaars bieden is gratis.

De coördinator Buurtbemiddeling Humanitas, Jet van den Bos, kijkt met mensen naar de mogelijkheden tot bemiddeling in een conflict. Zij is voor een afspraak of advies te bereiken op tel. 06-22071122.


www.buurtbemiddelingwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant