Het AVA-kwartet dat de dug-out ophaalde in Amsterdam. Foto: Dick Lubbers
Het AVA-kwartet dat de dug-out ophaalde in Amsterdam. Foto: Dick Lubbers

AVA`70 'scoort' dug-out van EK-Atletiek

Algemeen

AALTEN - In Amsterdam vond begin juli het EK-atletiek plaats en Nederland heeft een aantal dagen kunnen genieten van absolute topsport. Ook bij AVA`70 was men in de ban van het evenement.

Dit begon in feite vorig jaar al toen de Aaltense club de primeur had met de presentatie van de mascotte van het EK-Atletiek. De levensgrote mascotte, Adam geheten, was bij de vereniging aanwezig en zelfs de nationale pers was uitgerukt om dit gebeuren vast te leggen op camera. Als supporter van het EK-atletiek werd er bij AVA`70 ook een ambassadeur gekozen, die het evenement bij de club ging promoten. Kylian Klein Hesselink kreeg deze taak toegewezen en deed hiermee een mooie ervaring op. Dit bleek helemaal, toen hij tijdens het EK-Atletiek in een Amsterdams hotel mocht verblijven en verschillende activiteiten kon bijwonen. Een mooi cadeau van de Atletiekunie voor Kylian, die de VIP-behandeling kreeg, vanwege het feit dat hij als jeugdige ambassadeur een prachtig voorbeeld vormde voor de atletiekbond in het algemeen en voor verenigingen in het bijzonder.

Op zaterdag 9 juli ging AVA`70 met een grote bus supporters richting Amsterdam om in het Olympisch stadion getuige te zijn van prachtige atletiek. De geelhemden, die opvallend vaak in beeld verschenen op de tribune, genoten geweldig van de sport en de hele entourage. Voor velen een dag om nooit te vergeten, met name voor de grote groep jeugdleden, die van de partij waren.

Het EK-Atletiek kreeg voor AVA`70 nog een mooi en bijzonder slot. In de week na het evenement werd aan atletiekverenigingen de mogelijkheid geboden, om materialen aan te schaffen, waaronder een prachtige dug-out. Hier waren er maar vijf van beschikbaar en er ontstond een ware run. De Atletiekunie besloot om de dug-outs toe te wijzen aan clubs, die zich op bijzondere manier hebben gemanifesteerd in de afgelopen jaren. AVA`70 heeft als relatief kleine vereniging altijd uitstekend contact met de atletiekbond en dat werd nu maar weer eens onderstreept. De Aaltense vereniging werd immers uitverkoren, om een fraaie dug-out voor een zeer schappelijk prijsje over te nemen. Hier hoefde uiteraard niet lang over nagedacht te worden en twee dagen later ging een sterk kwartet AVA-janen naar Amsterdam om de dug-out in ontvangst te nemen. Trainers, de speaker bij wedstrijden en juryleden hebben nu bij slechte weersomstandigheden een mooi en vooral droog onderkomen.

Vanaf nu siert dus een prachtige dug-out van de EK-Atletiek het complex van AVA`70 en daar zijn ze bij de club maar wat trots op!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant