Ingrid Olthof, Mats ten Hagen en Isabel Westenberg. Foto: Achterhoek Nieuws bv
Ingrid Olthof, Mats ten Hagen en Isabel Westenberg. Foto: Achterhoek Nieuws bv

Cheque voor stichting Nina

Algemeen

WINTERSWIJK - De kinderen van OBS Bargerpaske hebben een applaus voor zichzelf dubbel en dwars verdiend. Een actie, die bij het kerstbuffet in 2015 al begon, werd op de warme donderdagmorgen 23 juni afgerond met de feestelijke aanbieding van een cheque van maar liefst 2180,08 euro aan Stichting Nina. Niet alleen het bedrag, maar ook de cheque zelf was een juweeltje, samengesteld door de kinderen van groep 7. Juf Judith Firing, Isabel Westenberg en Mats ten Hagen hadden de eer om Ingrid Olthof, moeder van Nina en -samen met vader Norbert- oprichtster van de Stichting, blij te maken met dit enorme bedrag.

Door de recente stoelendans van schoolhoofden is directeur Roy Schipper halverwege de rit op de bus gestapt, maar door de manier waarop hij de kinderen toespreekt blijkt wel zijn enthousiasme voor dit initiatief. "Lieve kinderen, we hebben een actiecomité bestaande uit ouders en leerkrachten. Elk jaar wordt er geld ingezameld. Het ene jaar voor de school zelf en het andere jaar voor een goed doel buiten de school. Dit jaar gaat het geld naar de Stichting Nina. Op de website van Stichting Nina staat een mooie zin: Stichting Nina wil een kans voor kinderen met hersenstamtumor. Dit machteloze gevoel zetten we met Stichting Nina om in positieve daden. Nou dat hebben jullie, samen met ouders en leerkrachten, gedaan. Wat hebben jullie je ingezet en wat mogen jullie trots zijn op dit prachtige resultaat en daar mag je best voor klappen!."

Schoolacties
Schipper doorloopt het hele programma van de actie en gunt alle deelnemers het applaus dat ze verdienen. De spaarpot, die buiten werd gezet tijdens het kerstbuffet, was de eerste opbrengst. Daarna kwam het actiecomité in contact met Simone Mast van Smaaklokaal Simone. Zij leverde belangeloos tegen kostprijs chocolaatjes in de vorm van beertjes en hartjes, en de bijbehorende doosjes. Ingrid Olthof kwam het verhaal van haar dochter Nina in twee sessies aan Groep 5 tot en met 8 vertellen. Nina zat in groep 7 toen de ziekte bij haar geconstateerd werd. Het verhaal maakte indruk, maar de kinderen konden er mee omgaan. Na afloop gingen ze meteen aan de slag met het inpakken van de chocolaatjes om de emotionele energie in daden om te zetten. Kinderen willen wat doen als ze zo'n verhaal gehoord hebben. De doosjes chocolade werden vervolgens op Valentijnsdag door alle kinderen van Groep 1 tot en met 8 aan de man gebracht. Het werd een succes; er werden nog tachtig doosjes nabesteld! Ook sleutelhangers en armbandjes van de Stichting werden verkocht en natuurlijk was er dan de deelname van veel kinderen aan de inmiddels al bekend geworden Nina-run, die jaarlijks plaatsvindt. Roy Schipper heeft bij elke actie het opgehaalde bedrag genoemd, maar het eindbedrag bleef geheim. Die eer kwam toe aan Juf Judith Firing met hulp van Isabel en Mats, die de cheque overhandigden.

Roffel
Afgezien van het bedrag is de cheque al bijzonder. Juf Judith vertelt hoe de cheque tot stand is gekomen. Naar aanleiding van het verhaal van Nina hebben de kinderen van Groep 7 een tekening gemaakt. Delen daarvan zijn uitgeknipt en er is een collage van gemaakt. Een palet van indrukken van de kinderen. Veel hartjes, vlinders en regenbogen natuurlijk, want die hadden een speciale plaats in het verhaal van Nina. "En nu wil ik even een roffel", zei Juf Judith. "Het eindbedrag is ....roffelroffel….2180 euro en 8 cent!"
Warm of niet, er werd driftig geroffeld. Ingrid Olthof was er beduusd van. "ik word er gewoon warm van en ik had het al zo warm, maar ik word er vooral heel blij van. Een hele grote en lange actie met als resultaat een enorm bedrag. Heel bijzonder dat de hele school er achter is gaan staan; daar heb ik weer een blije week van."
Terwijl Roy Schipper vanwege de warmte (30 gr.) begonnen is met 'appelschillen' (Vanaf de buitenste rij verlaten de leerlingen gedisciplineerd de Bargerbasis'; red.), vertelt Ingrid in een onderonsje met het succesvolle actiecomité hoe de Stichting begonnen is met appels uit de achtertuin. Via een aangrijpend triest verhaal is een feestelijke gebeurtenis tot stand gekomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant