Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Farm en Country Fair: nat

Algemeen

IJZERLO - De eerste dag van de Farm & Country fair valt op vrijdag 24 juni letterlijk in het water.

Door Waltraud Wensink

Daar waar de organisatie het hele jaar met gedreven en enthousiaste mensen bezig is geweest met het organiseren van dit geweldige grote evenement, zorgt de hevige regenval van de nacht van donderdag op vrijdag ervoor dat het terrein eigenlijk onbegaanbaar is. Met man en macht wordt er gewerkt om het terrein weer begaanbaar te maken. Een zichtbaar aangedane Henk Westervelt, één van de organisatoren,  spreekt de aanwezige standhouders toe. Hij adviseert hen om naar huis te gaan zodat anderen aan de slag kunnen om het terrein weer begaanbaar te maken voor de komende twee dagen. Natuurlijk meldt hij ook dat vrijwilligers welkom zijn om te helpen. 

Er wordt echt met man en macht heel hard gewerkt. Het waterschap is bezig om dammen te leggen. De gedupeerde standhouders worden zoveel mogelijk ondergebracht in een grote tent op het terrein zodat ook zij morgen weer mee kunnen doen. De pagodetentjes staan er allemaal nog aardig strak bij. Susanne Ruesink, organisator, betreurt dat het op deze manier moet en dat ze de eerste dag moesten afgelasten. " Het is een enorme teleurstelling. Je kunt alles nog zo goed organiseren maar het weer heb je niet in de hand. Ik hoop dat de mensen morgen en overmorgen blijven komen en dat ze in ieder geval positief zijn en goede zin meebrengen." 

Het advies aan bezoekers voor morgen is laarzen aan, gemakkelijke kleding aan, die tegen een stootje kan. Maar wél komen, want de organisatoren en hun vrijwilligerskorps verdienen het om op zaterdag en zondag veel bezoekers te kunnen begroeten. 





Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant