Technasium presenteert spel voor astmapatiëntjes

Algemeen

WINTERSWIJK - Dinsdag 28 juni vindt de eindpresentatie plaats van het project 'spel voor astmapatiëntjes' in de centrale hal van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Van 9.00 tot 12.00 uur presenteren 124 leerlingen van het Technasium Schaersvoorde in groepen een spel dat zij ontwikkelden om astmapatiëntjes te helpen bij het leren begrijpen en onthouden van informatie over hun aandoening.

In de centrale hal van het SKB kunnen medewerkers, bezoekers en andere geïnteresseerden langs de tafels lopen waar de leerlingen uitleg geven over het spel dat ze hebben gemaakt.

Op 18 april gaf kinderarts Saskia van Daalen namens het SKB het startschot voor het project in samenwerking met het Technasium Schaersvoorde uit Aalten. Dit jaar werden de leerlingen uitgedaagd om zich, als multimediaspecialist van de ICT afdeling van het SKB, te verplaatsen in de belevingswereld van kinderen van 6 tot 16 jaar met astma. De leerlingen kregen de opdracht om een spel te maken waarmee astmapatiëntjes de informatie over hun aandoening beter leren begrijpen en onthouden, zoals informatie over medicatie. Wat voor spel dat moest worden, bedachten de leerlingen zelf, op voorwaarde dat het spel digitaal te maken moet zijn.

Technasium
Het Technasium heeft als doel om havo- en vwo-leerlingen kennis te laten maken met het werkende leven, door middel van praktijkopdrachten van organisaties zoals het SKB.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant