Vleermuizen vertragen sloop van schoolgebouw Jan Strienstraweg

Algemeen

WINTERSWIJK - In het schoolgebouw van voorheen De Driemark aan de Jan Stienstraweg huist een kraamkolonie vleermuizen. Dat bleek uit het flora- en faunaonderzoek dat de gemeente vorig jaar liet uitvoeren. Door de aanwezigheid van de vleermuizen kan er pas na het broedseizoen dat loopt tot augustus/september begonnen worden met de sloop van het gebouw.

Door Sander Damen

"Van een kraamkolonie is sprake als er acht of meer vleermuizen zijn", vertelt Marie-Louise Tanck, Teamcoördinator Facilitaire Zaken en Gebouwenbeheer. Wanneer er minder dan acht vleermuizen zijn, kan worden volstaan met het ophangen van nestkasten. Is er sprake van een kraamkolonie, dan worden er ook nestkasten opgehangen, maar mag pas met de sloop begonnen worden als het broedseizoen voorbij is. Dat broedseizoen loopt zo ongeveer van half mei tot half augustus.

Sloop
In de praktijk betekent dit dat de gemeente in het najaar zal beginnen met de sloop van het pand. Ook zal de gemeente dan in overleg gaan met de bewoners van de omliggende panden in de Beukenhorstweg en de Jan Stienstraweg over de toekomstige inrichting van het gebied. "Het was onze bedoeling eerder tot sloop over te gaan", zegt Tanck. "Door de aanwezigheid van de vleermuizen is vertraging opgelopen. De omwonenden zijn hierover rond de Kerst geïnformeerd. Waarschijnlijk zullen de werkzaamheden dit najaar van start gaan. We zijn nu bezig met het aanvragen van de benodigde vergunningen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant