Foto: PR
Foto: PR

Loopfestijn voor jong en oud

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondag 22 mei is er weer een run vol sfeer, plezier en beleving in Winterswijk. De Run van 'Running Winterswijk' is een feestje. Vanaf het Strandbad in Winterswijk wordt voor de vierde maal deze loop voor vrouwen, mannen en kinderen gehouden.

Als eerste starten de kinderen. Zij lopen op het Strandbad een 'speelse' hardloop ronde van 1 of 2 kilometer. Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 8 jaar mogen de één km lopen, kinderen van 8 jaar tot en met 12 jaar de twee km. Zowel bij de jongens als bij de meisjes worden de eerste drie lopers gehuldigd met een mooie prijs. De start voor deze KidsRun is om 11.30 uur.
Om 13.00 uur starten de dames en heren voor hun 5- of 10 kilometer. Zowel de 5- als 10 km hebben hun eigen route en zijn wegens werk- en brug werkzaamheden iets langer. De eerste 1500 meter lopen ze nog dezelfde route en gaan dan over op hun eigen rondje door het mooie coulisselandschap van Winterswijk.
Ook vindt er een bedrijven- of teamloop plaats. Hier wordt de beste loper van het team gehuldigd. En voor zowel de vrouwen als mannen van de 5- of 10 km zijn er drie ereprijzen te behalen. Het vertrek en de aankomst is op het Strandbad. Hier lopen ze nog een rondje en worden de deelnemers gehuldigd en hun gasten vermaakt met onder andere muziek en gezelligheid.
Onderweg zijn er op verschillende plekken (loop)verrassingen. Dit jaar zal de loop, door de renovatie aan de watermolen, moeten worden aangepast. Zo zullen de lopers over het terras van De Gulle Waard hun route lopen.

Net als bij het professionele lopen is er een tijdregistratie. Zo kan men zelf zien of de loopprestaties op de 5- of 10 km zijn verbeterd of komt men nu te weten wat de looptijd is. Inschrijven kan tot en met vrijdag 20 mei via de website.
Op de dag zelf, zondag 22 mei, kan je je nog inschrijven tot een half uur voor de wedstrijd.


www.runningwinterswijk.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant