Open huis Educatief huiswerkbegeleiding

18-06-2013 13:33
VAN DE REDACTIE
0 reacties
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
WINTERSWIJK - Op zaterdag 29 juni van 13.00 tot 16.00 uur houdt Educatief huiswerkbegeleiding een open huis. Belangstellenden kunnen op een informele en vrijblijvende wijze kennis maken met Educatief huiswerkbegeleiding in de Spoorstraat 29 in Winterswijk. Door een kijkje te nemen bij het instituut krijgen ouders en leerlingen een duidelijk beeld van de door Educatief verzorgde huiswerkbegeleiding.
Zo'n 4 jaar geleden is Educatief gestart met het begeleiden van leerlingen. Recentelijk kreeg Educatief de beschikking over een grotere ruimte. Vanwege de nog steeds groeiende vraag naar huiswerkbegeleiding denkt Educatief meer leerlingen een plek te kunnen bieden, waar ze rustig en gestructureerd hun huiswerk maken.
Waarom zouden kinderen naar huiswerkbegeleiding gaan? De overstap van de lagere naar de middelbare school is groot, er wordt veel meer van de leerlingen geëist. Veel leerlingen hebben behoefte aan ondersteuning bij het plannen en het maken van hun huiswerk. In Nederland is het vandaag de dag zo'n beetje gemeengoed geworden dat beide ouders werken. Was het vroeger zo dat een van de ouders na schooltijd thuis was, tegenwoordig is dat meer uitzondering. Neem daarbij het mobieltje dat altijd bij de hand is voor de niet te missen sociale contacten. Hiermee hebben we enkele ingrediënten waardoor het huiswerk vaak in de knel komt. In een rustige en prikkelarme omgeving zorgt Educatief er voor dat de leerlingen hun huiswerk maken en proefwerken leren.
Educatief richt zich niet enkel en alleen op scholieren die naar het middelbaar onderwijs gaan. Ook de overstap van middelbaar naar MBO of HBO is voor velen een grote omschakeling, waarbij ondersteuning door Educatief uitkomst kan bieden. In het MBO en het HBO moeten de studenten zelf scripties schrijven. Ook hier biedt Educatief ondersteuning met zogenoemde scriptiehulp.
Op de website www.educatiefhuiswerkbegeleiding.nl staat meer informatie over het instituut. Mocht men een gesprek willen hebben, dan kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Henk Tolsma (06 5174 7097).

  • Agenda