Excelsior Winterswijk. Foto: PR
Excelsior Winterswijk. Foto: PR

Gratis try-out concert van twee orkesten van Henk-Jan Heijnen

Algemeen

Muziekvereniging Excelsior Winterswijk en Concordia Beltrum

WINTERSWIJK - In november gaat het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen op concours in Theater Hanzehof in Zutphen. Als voorbereiding hierop verzorgt het harmonieorkest op zaterdagavond 29 oktober een try-out concert. Tijdens dit concert brengen de muzikanten de indrukwekkende stukken ten gehore die zij tijdens het concours spelen. Het inspeelwerk Puenteareas, een vurige Spaanse Pasodoble. Verder: Natalis, van de Britse componist Martin Ellerby en Der Traum des Oenghus van de Duitse componist Rolf Rudin.

Het tweede deel van het concert staat ook onder leiding van Henk-Jan Heijnen. Dezelfde dirigent, maar een ander orkest: het harmonieorkest van Concordia Beltrum. Dit orkest bestaat uit circa vijftig muzikanten, waaronder ook veel jeugdleden. Het orkest presenteert zich verschillende keren per jaar aan het publiek. Voor dit gezamenlijke concert heeft het orkest het zich niet makkelijk gemaakt. Ze brengen een muzikaal uitdagend, maar zeer aansprekend programma, met onder andere het sfeervolle 'Russian Christmas Music' van Alfred Reed.

Voor dit concert is gezocht naar een locatie met de juiste akoestiek en voldoende ruimte voor de tachtig leden van het harmonieorkest van Excelsior. Het concert vindt daarom plaats in de Feestzaal van theater De Storm, waar vanwege de akoestiek de harmoniemuziek optimaal tot zijn recht komt. Dit muzikaal veelbelovende concert van twee prachtige harmonieorkesten met originele orkestrale muziek, begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk (vol=vol).        
Het concert in theater de Storm op zaterdagavond 29 oktober begint om 20.15 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant