Eli Pietersz en Stefan Klein Entink. Foto: Bart Kraan
Eli Pietersz en Stefan Klein Entink. Foto: Bart Kraan

Vijfde tent-event in Scholtenbrug

Algemeen

Thema: 'Wat bezielt je'

Door Bart Kraan

WINTERSWIJK - 'Wat bezielt je?' Dat is het thema van het tent event 'Samen in de naam van Jezus' dat de gezamenlijke kerken van Winterswijk van vrijdag 24 tot en met 26 juni voor de vijfde keer in park de Scholtenbrug houden.

Door Bart Kraan

Zo op het eerste oog komt het thema nogal confronterend over, zo geeft Eli Pieterz, predikant van pinkstergemeente Kandil Emas en een van de organisatoren van het evenement, toe. "Maar zo gaat het tegenwoordig, de mensen zijn nu niet meer zo bang om een confrontatie aan te gaan'', aldus Pieterz, volgens wie de organisatie vooral voor dit thema heeft gekozen om de discussie op gang te brengen met mensen die voorheen gelovig waren, maar 'hun' kerk nu min of meer de rug hebben toegekeerd en mensen die nooit hebben gegeven om geloof. "Dit is ons vijfde tentevent, wij hebben passie voor het geloof en willen dat ook uitdragen. Maar mensen ontkennen God en het geloof. Wij willen graag weten wat hen bezielt om God te ontkennen en willen daarover met hen in gesprek komen. Dit tentevent is dus nadrukkelijk voor iedereen en niet alleen voor gelovigen.''

"Het is zeer nadrukkelijk voor nietgelovigen, we willen met die mensen de dialoog aangaan'', zo voegt Stefan Klein Entink, eveneens lid van Kandil Emas en ook een van de organisatoren, toe.

Ook de vraag waarom de Protestantse Gemeente Winterswijk, de katholieke kerk, evangeliegemeente Spoorzicht, pinkstergemeente Kandil Emas en de Vergadering der Gelovigen samenwerken, komt voorbij. "Dit is het vijfde tent event, we zijn met vijf kerken. Er is eenheid in Christus aan het kruis. Het gaat niet om leerstellingen, maar om de liefde die je als christen moet uitstralen'', aldus Pietersz. "En dat niet alleen in de kerk, maar ook daarbuiten'', zo voegt Klein Entink toe.

Het thema 'Wat bezielt je?' komt vooral op zaterdag 25 en zondag 26 juni aan de orde. Op de zaterdag spreekt vanaf 20.00 uur Rob Favier, een christelijk artiest die optreedt tijdens onder meer vieringen, festivals, gemeenteavonden en jeugdavonden. "Hij stelt op humoristische wijze het thema aan de orde'', aldus Pietersz. De dag daarna vindt om 12.00 uur een kerkdienst plaats, daarna kan worden nagepraat. "Het is ook mogelijk om pastorale nazorg te krijgen, van iedere kerk lopen er wel een of twee voorgangers rond'', zo geeft Klein Entink aan.

Het evenement wordt vrijdag 24 juni om 20.00 uur geopend met een praise-avond die onder leiding staat van René Grevers. Naast het optreden van Rob Favier zijn er op zaterdag ook recreatieve activiteiten voor kinderen en ouderen. Om 11.00 uur kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder knutselen. Drie uur later is er in de tent een middag voor zestigplussers waar Annie Lensink voorleest en liederen zingt. Op die zaterdagmiddag is er ook een voetbaltoernooi voor jongeren tot en met zestien jaar. Voor de kerkdienst op de zondag is er om 11.00 uur een inloop waar mensen wat kunnen eten en drinken.

Evenals vorig jaar kunnen de bezoekers iets eten bij de frietwagen, die wordt bemand door vrijwilligers van de vijf bij het evenement betrokken kerkgenootschappen. "Vorig jaar hebben we voor het eerst een frietwagen gehad. Dat beviel goed, vandaar dat we hebben besloten om ook dit jaar friet te gaan verkopen'', aldus Klein Entink. De organisatie kan voor onder meer de frietwagen nog wel vrijwilligers gebruiken. Zij kunnen zich aanmelden via de site www.samenindenaamvanjezus.com. Ook mensen, stichtingen of bedrijven die financieel willen bijdragen aan het tent event, kunnen zich via deze site melden. "Zo'n evenement kost geld, vandaar we dat we sponsoren zoeken'', aldus Klein Entink. "De helft van het benodigde bedrag komt voor rekening van de kerk, de andere helft willen we door sponsoren laten betalen. Het was vorig jaar lastig om geldschieters te vinden, hoewel we wel een grote sponsor konden vinden. We hebben nu voor het eerst een sponsorteam, dat bedrijven benadert met de vraag of ze willen bijdragen.''

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant