Erik Oonk houdt zicht op podiumplek

Algemeen

WINTERSWIJK - De damcompetitie nadert zijn einde, maar in de laatste weken wordt er nog volop gestreden voor een plek bij de top drie, dat recht geeft op een plek bij het eerste team voor volgend seizoen.

Twee spelers die daarvoor nog in de strijd zijn, zijn Erik Oonk en Wim Sonderen. Voorafgaand was duidelijk dat Erik moest winnen en Wim voldoende had aan remise. De partij liep langs klassieke paden, waar Wim al vroeg zijn kroonschijf opspeelde. Aan het begin van het eindspel liep Wim vast en zag zich genoodzaakt een schijf te offeren. Dit bracht geen verlichting en vlak voor de tijdcontrole staakte Wim de strijd (2-0).

Jan Elgershuizen maakt ook nog goede kans om in de top 3 te eindigen en speelde tegen Wim Klaassen. Wim liet toe, dat Jan zijn rechter vleugel opsloot. Op het moment dat Wim zich hieruit leek te gaan bevrijden, ontglipte hem een zet, die Jan in staat stelde om naar dam te combineren. Zonder het vervolg af te wachten, gaf Wim op (2-0).

Thomas Esselink speelde een kloksimultaan met notatie tegen Augustin Sawadogo en Paul Hageman. Thomas werd door Augustin en Paul goed aan de tand gevoeld. Paul liet Thomas vastlopen en won daardoor een schijf. Hij zette het middenspel goed voort en dwong Thomas in een verdedigende rol.
Thomas kon echter het sterke centrumblok van Paul aan de kettingstelling leggen en combineerde naar dam. Paul bereikte ook de achterste lijn, maar zijn dam was geen lang leven beschoren (2–0).
Tegen Augustin nam Thomas in het middenspel een 3 om 3 naar dam. Augustin ving de dam, maar dat kostte hem twee schijven. Doordat Thomas een kleine combinatie over het hoofd zag, kwam Augustin nog wel op dam. Door een tegencombinatie verdween die echter van het bord. Met zijn eigen dam liet Thomas, Augustin op de tric-trac lijn vastlopen (2-0).

Met in totaal 19 wedstrijden te spelen is dit de stand: 2. Wim Sonderen 24 uit 19, 3. Jan Elgershuizen 20 uit 17, 4. Wim Bennink 19 uit 16 en 5. Erik Oonk 19 uit 17.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant