Foto: PR WSG
Foto: PR WSG

WSG wint SBO-cup

Algemeen

WINTERSWIJK - De schakers van het WSG hebben voor de vijfde keer in de clubhistorie de SBO-cup gewonnen. In de finale werd Lonneker met 2½-1½ verslagen. Door deze overwinning mag WSG volgend seizoen met twee teams meedoen aan de landelijke schaakbeker. Een unicum.

Hoewel WSG op papier iets sterker was, verliep de finale tegen Lonneker niet bepaald vlekkeloos. Spelers die goed stonden kwamen slecht te staan en omgekeerd. Frank Lehr verloor een pion, maar wist zich nog terug te vechten met een gevaarlijke loper en sterke stukken op de h-lijn. Stefan Telöken bereikte een paardeindspel, maar hij had nog weinig tijd over. Toch ging zijn tegenstander als eerste in de fout. Met beperkte bedenktijd lukt het Telöken echter niet de winst binnen te halen en uiteindelijk verloor hij de partij nog. Dick van Wamelen kwam goed uit de opening, maar langzaam nam zijn tegenstander het initiatief over. In het eindspel wist Van Wamelen de partij nog net remise te houden. De partij van Dick Boogaard moest de beslissing brengen. De teamcaptain verloor in de opening een pion en investeerde daarna noodgedwongen nog wat materiaal. In de tijdnoodfase deed de befaamde trukendoos de balans nog een keer kantelen en won WSG op de valreep de finale met 2½-1½.
Voor wie zelf wil schaken: zondagmiddag 5 juni is WSG met een stand aanwezig tijdens het Familiespektakel. Ter hoogte van Grandcafé Willinks kan een partijtje schaak gespeeld worden. Vanaf dinsdagavond 7 juni gaat bij Willinks het Zomerschaak weer van start. Zes dinsdagen vanaf 19.30 uur. Ook hier kan een ieder aan meedoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant