Wilma Harbers, net voor aanvang van haar afscheidswedstrijd. Foto: Lydia ter Welle
Wilma Harbers, net voor aanvang van haar afscheidswedstrijd. Foto: Lydia ter Welle

Wilma Harbers (50) beëindigt voetbalcarrière

Algemeen

MISTE - Zaterdagmiddag werd op het complex van vv MEC de afscheidswedstrijd van Wilma Harbers gespeeld. Harbers stopt na een voetbalcarrière van 35 jaar bij vv MEC.

Door Lydia ter Welle

De afscheidswedstrijd was een verrassing voor de vijftigjarige Harbers. Haar teamgenoten, begeleiders en trainers, de club, de familie, oud-trainers, oud-speelsters: allemaal waren ze op de hoogte. Alleen Wilma Harbers niet. "Ik was met mijn zus wezen shoppen in Doetinchem. We reden terug, en toen sloeg ze niet zoals gebruikelijk af, de Meenkmolenweg op, richting mijn huis. We kwamen langs Den Tappen, en ik zei nog: "Oh, er is zeker een of ander toernooi, ik zie de vlaggen en veel auto's." Toen sloeg mijn zus af richting Den Tappen. Toen ik daar ook nog eens de auto van mijn broer Theo zag staan, toen viel het kwartje, dat het wel eens met mij te maken zou kunnen hebben."

Wilma's broer Marcel had haar voetbaltas ingepakt, zodat ze zich kon gaan omkleden voor een wedstrijd. "Maar kijk: hij heeft de verkeerde voetbalschoenen ingepakt: deze hebben honger!", zo toont ze de schoenen die inderdaad aan de voorzijde 'gapen'. Vervolgens speelde Wilma haar wedstrijd van twee maal een half uur, geleid door een arbitraal trio dat werd gevormd door haar broers. De eerste helft met team Blauw, in het shirt met nummer 15, omdat ze op haar vijftiende begon me met voetballen. In Blauw maakten diverse oud-speelsters zeer verdienstelijk hun opwachting. Dat leidde tot een ruststand van 5-0 in het voordeel van Blauw. In het tweede deel van de wedstrijd speelde Wilma, met rugnummer 50, referend aan de leeftijd waarop ze stopt, in team Geel. Blauw maakte nog twee doelpunten erbij, Geel scoorde niet, maar gezellig was het wel. Aan het einde van de wedstrijd sprak leider Geert Toebes haar toe. Hij bedankte haar voor haar jarenlange inzet. "Het is jammer dat je op je vijftiende en niet op je twaalfde begonnen bent. Dan had je de duizend wedstrijden zeker gehaald. Nu - schatten we - waarschijnlijk nét niet. Als ik jou in een paar woorden typeer, kom ik op woorden als 'clubtrouw', 'plichtgetrouw', 'gedreven', 'bescheiden' en 'spelen met techniek en inzicht'. Wilma, bedankt voor alles wat je in die 35 jaar hebt betekent voor het damesvoetbal bij MEC en MEC/Bredevoort."

Wilma Harbers nam vervolgens de microfoon nog even ter hand. "Bedankt. Voor deze wedstrijd, voor alles. Het is mooi, zo!"


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant