Sevelien is vaak te vinden in het Avonturenpark, en zeer geliefd bij de kinderen. Foto: PR
Sevelien is vaak te vinden in het Avonturenpark, en zeer geliefd bij de kinderen. Foto: PR

Recreatiepark Sevink Molen viert feest

Algemeen

WINTERSWIJK – Recreatiepark Sevink Molen viert het hele jaar feest, in verband met diverse jubilea die samen het mooie aantal van 200 jaar opleveren. Dit jaar bestaat namelijk de Sevink Molen 150 jaar, vieren de camping en het Serre-restaurant hun dertigjarig jubileum, is het vijftien jaar geleden dat de restauratie van de molen werd voltooid en viert het Avonturenpark zijn eerste lustrum.

Door Lydia ter Welle

Eén van de eerste activiteiten in dit jubileumjaar is de ingebruikname van het Muizenpad. Dat wordt op zaterdag 7 mei op feestelijke wijze in gebruik genomen. Vanaf 14.00 uur is de feestelijke bijeenkomst, waarbij iedereen welkom is. Voor de kinderen vertellen de muizenmascottes van Sevink Molen, Sevi en Sevelien, het verhaal van de Gouden Graankorrel in een poppenkastvoorstelling.

Die Gouden Graankorrel is heel belangrijk, want met het meel daarvan worden bij Sevink Molen de heerlijkste pannenkoeken gebakken. Sevi en Sevelien hebben tot taak de Gouden Graankorrel te beschermen. Ze vragen de kinderen om hen daarmee te helpen door het Muizenpad te lopen.

Speurtocht met opdrachten
Marjon Helder, samen met haar man Henk eigenaar van het recreatiepark, vertelt: "Het Muizenpad is een soort speurtocht met opdrachten. De kinderen lopen met een kaart een route van ongeveer 1,5 kilometer, waarbij ze onderweg het verhaal van de Gouden Graankorrel horen en allerlei opdrachten tegenkomen. Daarbij worden op een leuke manier de sportiviteit, slimheid, muzikaliteit, maar ook de oplettendheid en kennis van kinderen op de proef gesteld. Wie de opdrachten goed vervult, krijgt een 'gouden' graankorrel. Het is leuke manier om lekker buiten bezig te zijn en spelenderwijs ook nog iets te leren. Het Muizenpad is bedoeld voor kinderen van ongeveer drie tot ongeveer zeven jaar."
De familie Helder nodigt iedereen uit om zaterdag 7 mei, vanaf 14.00 uur, aanwezig te zijn bij de start van het Muizenpad. "Er zijn – naast de poppenkast – nog heel veel andere dingen te beleven. En we gaan ook de prijswinnaars bekend maken van de puzzel uit de jubileumkrant van de Sevink Molen. Komen dus!", zegt Marjon Helder.

Over Sevink Molen
Recreatiepark Sevink Molen is te vinden aan de Meddoseweg 40, vlakbij recreatieplas 't Hilgelo.
Het park omvat een overdekt speelparadijs in de vorm van het Avonturenpark, maar ook een ruim terras met buitenspeeltuin, een grill- en pannenkoekenrestaurant, een camping, het Strandpaviljoen 't Hilgelo, en dat alles gelegen bij de fraai gerestaureerde beltmolen, die door de vrijwillig molenaars weer volop in gebruik wordt gesteld.


www.sevinkmolen.nl

Sevelien is vaak te vinden in het Avonturenpark, en zeer geliefd bij de kinderen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant