Dag van de Beroerte

Algemeen

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker meten

WINTERSWIJK - Dinsdag 10 mei is het de Europese Dag van de Beroerte. Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) houdt die dag van 9.00 tot 15.30 uur een informatiemarkt waarbij de nadruk ligt op preventie en de risico's van hart- en vaatziekten.

In de centrale hal kan iedereen zijn cholesterol en bloedsuiker laten prikken, de bloeddruk laten meten en BMI laten uitrekenen. De uitkomsten bieden inzage in de leefstijl en mogelijke risicofactoren. Verpleegkundigen en diëtisten zijn die dag aanwezig om tips voor een gezondere leefstijl te geven. De uitslagen worden op papier meegegeven en kunnen, indien nodig, meegenomen worden naar de huisarts.

"Iedereen kan door een CVA worden getroffen, maar door een aanpassing van de leefstijl, zoals stoppen met roken, goede voeding, voldoende bewegen en matig met alcohol kan het risico op een hersenbloeding of herseninfarct al sterk verminderen", licht Renata Gierkink, verpleegkundig specialist Neurologie, toe. "Op de Dag van de Beroerte brengen we dit nog eens extra onder de aandacht."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant