Wim Bennink op zoek naar de juiste voortzetting. Foto: PR
Wim Bennink op zoek naar de juiste voortzetting. Foto: PR

Prima prestatie Wim Bennink op NK Dammen Veteranen

Algemeen

WINTERSWIJK - Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april heeft WDV'er Wim Bennink (74) voor de twaalfde keer deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Dammen voor Veteranen, dat gehouden werd in Wageningen.

Wim nam daarin deel in de categorie 70+, maar moest gedurende het toernooi ook opnemen tegen deelnemers uit de categorie 50+ en 80+. Wim begon voortvarend en won zijn eerste twee wedstrijden waardoor hij mede-koploper werd. Er werd gespeeld met het zogeheten Zwitsers-systeem en vanwege zijn goede prestaties trof hij in het vervolg van het toernooi niet met de loting.
De resterende zes tegenstanders hadden gemiddeld circa 300 ratingpunten meer. De derde ronde lootte hij een van de sterkste spelers. Na ruim 4,5 uur spelen liet Wim in tijdnood de remise liggen. De vierde ronde trof hij de kampioen van vorig jaar. Bij een stand van vijf tegen vijf kwam Wim steeds slechter te staan en moest met een nederlaag genoegen nemen. Uit de laatste vier ronden wist hij eveneens tegen veel sterkere tegenstanders drie remises te boeken. Uiteindelijk eindigde Wim met zeven punten uit acht wedstrijden op de 65e plaats.

Winterswijker en oud WDV-lid Gerrit Klompenhouwer nam ook deel aan dit toernooi. Hij speelde naar eigen zeggen een niet zo goed toernooi. Zo verloor hij twee partijen waar hij gewonnen stond. Uiteindelijk herstelde Gerrit zich van de slechte start door in de laatste vier wedstrijden nog vijf punten te halen. Met zes punten eindigde hij uiteindelijk op de 76e plaats.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant